Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DTM

Tom Kristensen satte fantomomgang på Le Mans

DTM 
04/10/08 

DTMDen 8-dobbelte Le Mans-vinder boltrede sig som en ål i vandet, da DTM-feltet fredag ramte Frankrig for at køre årets næstsidste løb på netop den franske bane. I anden træningsrunde slog nordjyden alle konkurrenter med næsten et sekund – en helt uhørt forskel i det normalt millimetertætte felt.
 

”Det var en fantomrunde,” erkendte nordjyden selv uden blusel, da han parkerede sin Audi A4 til små ti millioner kroner i pitgaragen.

”Vi havde meget vekslende vejr, og derfor var det lidt et gætværk, hvilken opsætning der ville virke. Til sidst ramte vi plet, men meget kan tage sig anderledes ud lørdag, når der køres kvalifikation. For teamets chancer i mesterskabet var det imidlertid vigtigt at finde en opsætning, der virker under så vanskelige vejrforhold som i dag. Jeg skal nu dele informationerne med mine tre kolleger i Audis 2008-biler, og så må vi se, om de ikke også kan finde mere fart i bilerne i kvalifikationen.”


Tom Kristensen var dominerende, da DTM fredag ramte Le Mans i årets næstsidste afdeling.
(Foto: Niels Finderup)

For Tom Kristensen var det i en rædselssæson vigtigt atter at få vist, han har farten til at begå sig blandt de allerbedste. At det skete på Le Mans, skyldtes ikke, at han havde bedre kendskab til banen end sine konkurrenter. DTM-løbet afvikles nemlig på den lille Circuit Bugatti, der kun rummer en del af 24-timers-løbets opløbsstrækning og et stykke ned forbi den berømte Dunlop-bro. Herefter drejes der fra på en indre bane, der modsat 24-timers-rutens 13,6 km blot er sammenlagt 4,185 km.

”Jeg har så meget kendskab til banen, at jeg ved, det er en fordel at huske at dreje fra efter Dunlop-stykket. Ellers bliver omgangen meget, meget lang! Men jeg har ikke kørt så meget på Circuit Bugatti, at det giver mig en fordel frem for de andre i feltet. Jeg føler mig imidlertid altid godt tilpas på Le Mans, så forhåbentlig kan jeg denne gang få alle brikkerne til at passe.

Vigtigst bliver det at køre en god kvalifikation lørdag. De tre seneste løb har jeg været hamrende uheldig, selv om jeg har haft pole position og hurtigste omgange. Hvis ikke mit held skal vende på Le Mans, ved jeg ikke, hvornår det skal ske,” siger Tom Kristensen, der har udspillet sin rolle i kampen om dette års titel.

TomKristensen.com
Nils Finderup


Læs mere om:
  • Tom Kristensen
  • Bugatti
  • 05/10/08 - Bugatti - DTM
  • Bugatti - 2. testsession
  •