Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

ALMS GT Class

Jan Magnussen kan vinde amerikansk mesterskab i weekenden

ALMS
GT Class 

03/10/08 

American Le Mans SeriesJan Magnussen har i weekenden chancen for at vinde mesterskabstitlen i GT1 klassen i den Amerikanske Le Mans Serie. Det sker når nyklassikeren i sportsvognsracing, 10 timers løbet Petit Le Mans, afvikles på Road Atlanta natten til søndag, dansk tid.
 

Jan Magnussen har kørt en forrygende sæson i den Amerikanske Le Mans Serie sammen med sin makker, amerikaneren Johnny O’Connell og sammen har de to vundet 7 sejre i 9 løb i deres Corvette C6.R. Det betyder, at de inden weekendens løb fører mesterskabet med 23 point ned til deres holdkammerater Gavin og Beretta. Løbet på Road Atlanta er sæsonens næstsidste afdeling, men vinder Jan Magnussen og Johnny O’Connell løbet, kan de ikke længere indhentes i mesterskabet, ligegyldigt resultatet af sæsonens sidste løb, der afvikles den 19. oktober på Laguna Seca. Til gengæld kan Magnussen og O’Connell også nøjes med andenpladser i de to sidste løb og så fortsat vinde mesterskabstitlen.


Skal det lykkes Magnussen familien at køre tre mesterskabstitler hjem i år?
(Foto: Jan Kaiser)

Vinder Jan Magnussen mesterskabet i den Amerikanske Le Mans Serie, er det utroligt nok den første internationale mesterskabstitel den hurtige dansker hiver hjem, siden han dominerede og vandt det engelske Formel 3 mesterskab i 1994.

Jan Magnussen er i øvrigt i den unikke situation, at han i weekenden efter Petit Le Mans også kan sikre sig mesterskabstitlen i den danske DTC serie – en titel han også vandt i 2003. Og hvis ikke det er nok succes for Jan Magnussen, så har hans søn Kevin Magnussen i samme weekend muligheden for, at køre DM guldet hjem i den danske Formel Ford serie.

Så i øjeblikket er der, helt utroligt, mulighed for hele tre store motorsportstitler til Magnussen familien.


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Johnny O'Connell
  • Kevin Magnussen
  • Corvette Racing
  • Road Atlanta
  • 04/10/08 - Road Atlanta - ALMS
  •