Volkswagen Polo Cup Tyskland

Vigtige point til Qualmann på Sachsenring

Polo Cup - DE
01/10/08

ADAC Volkswagen Polo Cup køreren Thor Qualmann scorede vigtige point, ved seriens næstsidste løb på Sachsenring, hvor det blev til en 6. plads under meget svære forhold.

Sidste weekends Volkswagen Polo Cup blev kørt på Sachsenring, beliggende i nærheden Chemnitz. En bane son for alle de unge kørere i ADAC Polo Cup er helt nyt.
Det galdt naturligvis også for den unge danske kører Thor Qualmann.
Sachsenring bliver ofte kaldt "Den lille Nürburgring Nordsløjfe", fordi det er også på denne bane er mange stigninger og fald - ligesom på den rigtige Nürburgring.

(Foto: Natascha Theisen)

De fri træning blev kørt i koldt, men tørt vejr, og den første ting på Thor Qualmanns "to do liste", var at lære de rette spor rundt på den svære bane.
Og Thor Qualmann må have lært lektien godt, for han sluttede den fri træning på en flot 5. plads.

Da kvalifikatione startede på lørdag middag, var vejrforholdene endnu en gang koldt, men tørt.
Alle de unge kørere var her ude for at vise, hvad de havde lært i den fri træning, og at finde idealsporet.
Thor Qualmann sluttede en tid på 1:39.619, hvilket placerede ham på6. pladsen, det betød en start fra 3. række.

"Jeg ville selvfølgelig have foretrukket pole position" - udtalte Thor Qualmann efter kvalifikationen - "men 6. pladsen er jo i den forreste del af feltet, så det er et helt OK udgangspunkt!"

Mens forholdene ved den fri træning var kolde, med tørre, så var de tilgengæld meget våde søndag formiddag inden løbet, hvor det regnede kraftigt over Sachsenring.
Thor Qualmann besluttede derfor at forberede sin Polo racer til "wet race", på grund af det høje barometertryk. Denne beslutning skulle dog vise sig at være helt forkert.

Før starten af ADAC Volkswagen Polo Cup løbet regnede det kraftigt, men regnen stopper kort før selve starten på løbet, banen var dog stadig var meget våd. Derfor valgte løbsledelsen at starte løbet bag safety car, og at holde den på banen de to første omgange, for at skabe et tørt spor!

Thor Qualmann fik, da løbet blev frigivet, en god start og komme på første romgang op på 4. pladsen. Men banen tørrere nu op, Qualmanns regndæk mistet grebet - mere og mere for hver omgang.
Så hans løb udviklede sig til ikke kun at være en kamp mod konkurrenterne, det blev også en kamp med dækkene.

Efter løbet kunne Thor Qualmann konstatere at det trods problemerne blev til en 6. plads:
"Min beslutning om at sætte bilen op til 'Wet Race' og med et deraf følgende for højt dæktryk, var desværre var helt forkert! Efterhånden som banen tørrede op i idealsporet, fik jeg mindre og mindre greb i dækkene. Set på den baggrund kan jeg kun være tilfreds med denne 6. plads. Desværre mistet jeg også min 4. i mesterskabet, hvor jeg nu ligger nummer 5!" - udtalte Thor Qualmann efterløbet.

Glimt fra Thor Qualmann's weekend på Sachsenring

På spørgsmålet om forventningerne til sæsonens sidste løb på Hockenheim om 4 uger svarede han:
"Jeg ser positivt frem til det sidste løb. Jeg håber, at det vil være bedre end i denne weekend. Vi får se!" - slutter Thor Qualmann.

Det sidste løb i ADAC Volkswagen Polo Cup sæsonen finder sted den 24. til 26. oktober på Hockenheim, hvor klassen er tilbage i de vante rammer sammen med DTM serien.

Kilde: Natascha Theisen