Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Mesteren slog til

Danish
Touringcar
Challenge 

22/09/08 

Michel Nykjær: Vil også vinde sidste løb
Efter en ikke helt optimal sæson fik den regerende DTC-mester Michel Nykjær endelig hul på bylden under søndagens DTC-løb i Padborg: Med sin BMW 320 Si sikrede Poulsen Motorsports hurtigste kører sig en overlegen sejr i finalen efter at være blevet nr. fire i første heat og nr. to i andet heat. Undervejs satte han oven i købet hurtigste omgangstid.
 

"Jeg er super lykkelig på teamets og familiens vegne. Jeg har kørt meget stærkt i de seneste løb, og i dag flaskede alt sig," jublede dagens meget populære vinder, der tilføjede: "Nu vil jeg forsøge også at vinde årets sidste DTC-løb."


Den regerende DTC-mester Michel Nykjær fører feltet an foran Henrik Lundgaard, Jan Magnussen, Jason Watt og Michael Outzen.
(Foto: Poulsen Motorsport)

Nykjær blev overhalet i første løb af den DTC-førende Jan Magnussen i en identisk BMW: "Allerede på femte omgang knækkede en krængningsstabilisator, og da Jan satte angrebet ind ville jeg ikke risikere noget," forklarede Nykjær.

I andet heat overhalede Michel Nykjær på sidste omgang Tom Pedersen, hvilket indbragte ham andenpladsen lige foran det ternede flag, og i finalen var han urørlig. Målt på enhver måde var Nykjær dagens mand i Padborg.


Sejren nydes: Michael Nykjær vandt sit første DTC-løb i år foran Henrik Lundgaard (til højre) og Jan Magnussen.
(Foto: Poulsen Motorsport)

Også Poulsen Motorsports ejer Kristian Poulsen, som vandt DTC-løbet på Sturup for 14 dage siden, var meget stærkt kørende, men allerede på første omgang af første heat blev han kørt af banen af en konkurrent, og resten af dagen gik med at køre sig op fra startplaceringer bagest i feltet til slutresultater som nr. ni i både andet og tredje heat.


For Kristian Poulsen blev søndag eftermiddag til én lang overhaling af en bilkø. Her har han passeret teamkammeraterne Emmet O'Brien (sort bil), Jesper Sylvest (hvid bil) samt Kasper Jensen.
(Foto: Poulsen Motorsport)

"En konkurrent kørte direkte ind i min bagdør og maste mig af banen, og det var ret surt, for i 1. heat kunne jeg godt være blevet nr. 7 eller 8," sagde en meget ærgerlig Kristian Poulsen. Til gengæld kunne han glæde sig over, at Poulsen Motorsport nu er blandt de etablerede topteams i DTC:
"Vi er inde i en god stime, og hvis sæsonen havde været lidt længere, kunne vi have haft en regulær vinderchance. For teamet og sponsorerne er succesen meget velkommen, så nu må vi forsøge også at vinde igen om tre uger," kommenterede Kristian Poulsen.


Poulsen Motorsports irske kører Emmet O'Brien havde chancen for en topplacering i andet heat, men spandt af banen for enden af langsiden.
(Foto: Poulsen Motorsport)

Netop Poulsens Motorsports irske kører Emmet O'Brien kørte sig fra en startplacering som nr. 10 op på syvendepladsen i første heat. Dermed fik han den meget fordelagtige startplacering som nr. 2 i andet heat, men desværre fik han ikke udnyttet denne mulighed for at skabe sit første topresultat:
"De tre første omgange havde jeg problemer med at få temperatur i dækkene, så et par kørere smuttede forbi, og senere bremsede jeg for sent på langsiden og røg af banen. Jeg er lidt skuffet, for jeg havde masser af fart hele weekenden, men fik ikke resultaterne med hjem," sagde Emmet O'Brien.


Jesper Sylvest fik brug for stærke overarme, da servostyringen på hans BMW gik ned i DTC-finaleløbet.
(Foto: Poulsen Motorsport)

Jesper Sylvest havde som målsætning at få en tiendeplads i et af de tre heat, men nåede den ikke helt:
"Jeg var i top ti i varm up og blev nr. 13 i 1. heat. Desværre var mine dæk i andet heat meget dårlige, og i tredje heat svigtede batteriet, så uden servostyring kom mine overarme på overarbejde de sidste fem omgange," lød det fra den første DTC-mester nogensinde. "Men hvor er jeg dog bare glad for Michels flotte resultat, det var godt for ham selv og hele teamet" tilføjede Jesper Sylvest.

Det var anden DTC-weekend i træk, at Poulsen Motorsport vandt finaleløbet. Nu vil man forsøge at lave hat-trick i årets sidste DTC løb om tre uger på Jyllandsringen.


Michael Eisenberg

Læs mere om:
  • Emmet O'Brien
  • Jesper Sylvest
  • Kristian Poulsen
  • Michel Nykjær
  • Poulsen Motorsport
  • Padborg Park
  • 21/09/08 - Padborg Park - Danish Touringcar Challenge - DTC mesterskabet
  •