Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Ærgerlig sortie

DM Rally 
03/10/08 

- for Roskilde-holdet Svanholt-Henriksen i 5. DM-runde
For Roskilde-holdet Tim Svanholt og Per Henriksen blev den femte og næstsidste runde af årets opgør om Danmarksmesterskabet i rally for tunede standardbiler op til 2000 ccm en ny skuffelse. Efter kun fem af ialt 18 hastighedsprøver i KDAK Rally på Fyn valgte de at stoppe for at ikke at risikere et kostbart motorhavari. Dermed er holdets chancer for at vinde mesterskabet lig nul.
 

Selv om de to værste konkurrenter, Martin Johansen og Ib Kragh skulle udgå i finalen, der køres i Slagelse den 11. oktober, ville det ikke gøre nogen forskel. Martin Johansen vil alligevel havde et pointforspring, som Roskilde-holdet ikke kan indhente.

Svanholt og Henriksen har point fra tre af de fem DM-runder hidtil, to førstepladser og en andenplads. Martin Johansen har to førstepladser, to andenpladser og en tredjeplads.

- Uanset hvordan udfaldet bliver af finalerunden, er vi desværre ude af titelopgøret. Vi satser dog på at kunne starte i slutrunden om 14 dage og håber på at sikre os en af de to øvrige pladser på sejrspodiet, siger Tim Svanholt. DM-stillingen efter fem af ialt seks runder: Martin Johansen har 82 point, Ib Kragh 62 point og Tim Svanholt 55 point.

Han er tilfreds med at 2WD-klassen har vist sig i stand til at matche rallyfeltets dominante 4-hjulstrukne superbiler, og at hans VW Golf GTI Kit Car har vist sig konkurrencedygtig.


Kampen om DM-guldet krævede en ekstraordinær indsats. Her er Roskilde-holdet i en perfekt 4-hjulsudskridning på vej rundt på en af de skrappe fynske rallyprøver.
(Foto: Svanholt Motorsport)

Efter Roskilde-holdets ærgerlige sortie i det fynske DM-Rally, blev det nervepirrende opgør i 2WD-klassen en sag mellem Ib Kragh-Mie Petersen i Renault Clio S1600 og Martin Johansen-Finn Thomsen i Suzuki Swift S1600 med sidstnævnte som vinder.

Ib Kragh lagde fra den første af løbets 18 hastighedsprøver ud i et forrygende tempo. Efter en skuffende tredjeplads i den fjerde DM-runde for to uger siden omsatte Kragh sin ærgrelse i et rasende tempo, som gav en pæn føring på 5-7 sekunder indtil den sidste prøve. Da smuttede Martin Johansen forbi og vandt med en så smal margin som 0,547 sekund. Det siger noget om den tætte fight i DM-opgøret.

Tim Svanholt og Per Henriksen lå i slipstrømmen fra de to rivaler, og døjede med en motor, som desværre begyndte at vise symptomer på noget, som kunne være en alvorlig teknisk defekt.

- Jeg valgte at stoppe for ikke at risikere et totalt motorhavari til et 6-cifret beløb. Motoren har kørt omkring 1.600 kilometer hastighedsprøver, og skal med mellemrum renoveres hos VW Motorsports tuningsspecialist. Om det skal være nu eller om det kan vente til efter finaleløbet i Slagelse, afklares i de nærmeste dage, oplyser Tim Svanholt.


Tim Svanholt og Per Henriksen valgte at stoppe i stedet for at risikere et motorhavari til 100.000 kr. I de nærmeste dage afgøres det, om de starter i finalerunden i Slagelse.
(Foto: Svanholt Motorsport)

Efter DM-runden på Fyn er VW-motoren blevet gennemtestet og serviceret, og umiddelbart den synes at være i orden. Om Roskilde-holdet stiller til start i finaleløbet om 14 dage afgør Tim Svanholt, når han har konfereret med en motorspecialist i Lichtenstein.

Svanholt Motorsport


Læs mere om:
  • Per Henriksen
  • Tim Svanholt
  • Svanholt Motorsport
  • 27/09/08 - Fyn - DM Rally - DM
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: