Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Subaru Motorsport Danmark på vej mod DM-guld

DM Rally 
02/10/08 

For Max Christensen og Dorthe Ravn – Subaru Motorsport Danmark – blev DM-semifinalen på Fyn en tæt fight om sejren i 4WD-mesterskabet. Samtidig udbyggede rallyparret føringen i det danske mesterskab således, at kun et uheld kan fravriste mesterskabet fra det kombinerede mandskab fra Motorsport Nordjylland (MNJ) og Horsens Automobil & Motor Klub (HAMK).
 

- Undervejs i det krævende FTZ KDAK Rally sendte jeg flere positive tanker til vores dækleverandør: Yokohama, konkluderer Max Christensen efter et intenst rallydøgn med 18 hastighedsprøver. – På rallyets længste og sværeste prøve (21 km.) ramte vi en stor sten i højfart (150 km/t), hvorved fælgen fik slået flere metalsplinter af sig. Alligevel mistede dækket ikke nævneværdig med luft, og vi kunne køre prøven færdig i fuldt konkurrencetempo. En punktering havde været umulig at indhente i generalklassementet, selv vi har træk på alle fire hjul.


Max Christensen og Dorthe Ravn kørte en flot DM-rallysemifinale på Fyn.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

De nærmeste konkurrenter til DM-guldet: Brian Madsen og Henrik Vestergaard i Peugeot 207 Super 2000 4x4 blev ramt af et uheld på transporten mellem rallyprøverne. Herefter blev rallyparrets hovedmodstandere i DM-fighten: Christian K. Jensen og Søren Tøndborg i Subaru Impreza WRX i 2008-version.


Max Christensen og Dorthe Ravn har opbygget et godt samarbejde, som virkede upåklageligt på de krævende fynske hastighedsprøver.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

- Efter fredagens prolog i aftenskumringen og nattemørket var vi et halvt sekund fra 4WD-sejren, konstaterer Dorthe Ravn. – Vi lavede en lille snurretur i projektørlyset, og samtidig drillede det interne kommunikationsanlæg. Max kunne udelukkende høre mine kommandoer/oplysninger, men ikke give kvittering tilbage mundtligt. Vi vurderer dog, at det kun brøkdele af sekunder, som vi mistede på denne konto, og om lørdagen fik vi fuld kommunikation tilbage igen.


Subaru Motorsport Danmark gik til stålet i nattemørket på Fyn.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

- De krogede og bugtede veje på Fyn bøjer både vandret og lodret, fortsætter Max Christensen. – I det flotte og tørre sensommervejr havde de hidsige forhjulstrækkere en lille fordel af lavere vægt. Vi valgte derfor at lade de to frontrunnere: Martin Johansen / Finn Thomsen i Suzuki Swift samt Ib Kragh / Mie Petersen (Renault Clio) udkæmpe deres interne fight. Permanent kunne vi ikke skrue tempoet yderligere op, uden vi skulle køre på det yderste af neglene. Rallybilen skulle helst fornuftigt frem til målstregen, fordi DM-finalen afvikles allerede om 2 uger.

Max Christensen og Dorthe Ravn mistede enkelte sekunder på den ituslåede fælg, men allerede inden de afsluttende 2 hastighedsprøver havde Subaru Motorsport Danmark genvundet føringen. Forspringet var dog spinkelt – et halvt sekund, hvorfor rallyparret satte yderligere trumf med deres velkendte finale-slutspurt. Slutresultatet blev en flot 3. plads generelt foran Christian K. Jensen og Søren Tøndborg på nogle af Danmarks sværeste hastighedsprøver, som i dette arrangement havde en samlet længde på 171 km.


Tilskuerne blev vidner til en intens slutspurt for Max Christensen og Dorthe Ravn på Fyn.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

- I DM-stillingen har vi nu opbygget et stabilt forspring på 19 placeringspoints, afslutter Max Christensen. – Hver sejr giver 20 placeringspoint, hvorfor vi stort set kun skal køre over målstregen i DM-finalen omkring Slagelse midt i oktober. Vi stiller dog til start med fuld konkurrencefart. Der er jo ikke meget sjovt ved at køre rally i lurepasnings-tempo.

Subaru Motorsport Danmark

Åge Kirketerp Jensen

Læs mere om:
  • Dorthe Ravn
  • Max Christensen
  • Subaru Motorsport Danmark
  • Fyn
  • 27/09/08 - Fyn - DM Rally - DM
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: