Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Martin Johansen vinder DM5 generelt

DM Rally 
29/09/08 

Martin Johansen gav Suzuki deres første generelle sejr i dansk rally da han 26. - 27. september ved femte afdeling af årets rallyserie vandt løbet i sin Suzuki Swift Super 1600. Samtidigt fik han så mange point ind på DM kontoen at han sikrede sig det danske mesterskab for tunede 2-hjulstrukne biler før den sidste afdeling køres om 14 dage.
 

Martin Johansen og Finn Thomsen var på forhånd godt klar over at det ville blive en hård weekend da femte afdeling ud af seks i DM serien i rally gæstede Fyn. De Fynske alper indeholder nok nogle af de bedste og mest udfordrende prøver i landet så der var store forventninger, men også lidt sommerfugle i maven hos feltet inden starten fredag aften i Odense – de første prøver skulle nemlig køres i mørke.

Der bliver lagt ud i hårdt tempo fra Ib Kragh i Renault Clio super 1600 med Martin Johansen i Suzuki Swift super 1600 lige i haserne og efter halvdelen af aftenens prøver ligger de 1 og 2 generelt i førnævnte rækkefølge med en afstand på ca. 5 sekunder. Allerede efter de første prøver er der en del der må kaste håndklædet i ringen med forskellige defekter, men den mest bitre måde at udgå på oplevede en af topkørerne, Brian Madsen, da hans Peugeot 207 Super 2000 blev påkørt bagfra under transporten ud til en af prøverne af en bilist der sad og sov med speederen for langt nede på motorvejen. Brian Madsen og andenkører Henrik Vestergaard slap heldigvis nådigt fra uheldet, men kunne ikke fortsætte – bittert!

Ved natpausen fredag aften er billedet stadig det samme med Ib Kragh ca. 5 sekunder foran Martin Johansen og derefter 25 sekunder ned til nummer 3.

Løbet startede igen lørdag kl. 10.00 og dagen bød på 8 meget udfordrende prøver omkring Korinth. Ib Kragh og Martin Johansen fortsætter hvor de slap fra dagen før og skiftes til at køre hurtigst på prøverne. Det bliver en kamp der bliver tættere og tættere i løbet af dagen og efterhånden det store samtaleemne blandt det store antal tilskuere, der var de store vindere denne dag.

Inden de sidste 2 prøver er der kun 1/10 sekund mellem Ib Kragh og Martin Johansen med 25 sekunder ned til nummer 3 så kampen om sejren ligger mellem de 2 super 1600 biler. Ib Kragh kører 1,4 sekund hurtigere end Martin Johansen på den første af prøverne så det hele skal afgøres på sidste prøve.

Finn Thomsen:
”Da vi holder til start på sidste prøve er vi klar over at vi skal køre det vi har lært og lidt mere for at hente de ca. 1,5 sekund vi er bagud for vi ved samtidig også at Ib vil gøre det samme. Martin Johansen og Finn Thomsen kører dagens hurtigste tid på sidste prøve og slår Ib Kragh sammenlagt med et halvt sekund og Martin Johansen vinder sin anden generalsejr i karrieren.

Martin Johansen:
”Vi er utrolig glade og stolte over resultatet hvor marginaler denne gang var på vores side, samtidigt viser resultatet også at de små biler stadig godt kan være med i toppen”


Martin Johansen kørte den første generelle sejr hjem til Suzuki i Dansk rally.
(Foto: Suzuki Motorsport Danmark)

Martin Johansen og Finn Thomsen er samtidig danske mestre i tunede biler med 2 hjulstræk før sidste afdeling køres om 14 dage i Slagelse.

Resultat:

1. Martin Johansen
Suzuki Swift Super 1600

2. Ib Kragh
Renault Clio S1600
+ 00:00.547

3. Max Christensen
Subaru WRX Sti
+ 00:32.973

4. Christian K. Jensen
Subaru WRX Sti 14
+ 00:34.826

5. Henning Søgaard
Ford Sierra Cosworth
+ 03:16.719

Stillingen i DIF Danmarksmesterskabet
- for 2WD biler (grp. A/DK)

1. Martin Johansen Suzuki Swift Super 1600 82 P
2. Ib Kragh Renault Clio Super 1600 62 P
3. Tim Svanholt VW Golf 2,0 kitcar 55 P

Suzuki Motorsport Danmark


Læs mere om:
  • Finn Thomsen
  • Martin Johansen
  • Suzuki Motorsport
  • Fyn
  • 27/09/08 - Fyn - DM Rally - DM
  •