Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Folkerace

Deltagerrekord i DM-revanche for Folke Race

Folkerace 
29/09/08 

Som afslutning på en flot 2008-sæson inden for banesport på fast/løst underlag blænder Motorsport Nordjyllland (MNJ) søndag den 28. september op for DM-revanchen i Folke Race på motorsports-stadionet i Nysum.
 

- DM-revanchen er virkelig blevet et fyrtårn inden for Folke Race, konstaterer løbsleder og MNJ’s formand: Kaj Storgaard. - 140 kørere har allerede skrevet sig på startlisten, hvilket er ny rekord for et FR-arrangement i MNJ.

Arrangementet er ikke blot DM-revanche, men samtidig finaler i de to sideløbende FR-turneringer: Ladies Cup og Junior Cup.


(Foto: Motorsporten.dk)

- 2008 har været et forsøgsår for de 2 Cup’er, fortsætter Kaj Storgaard. - Derfor er det imponerende, at vi har 26 ungdomskørere på startlinjen. Dette er en pæn fremgang fra 10 deltagere til premiereløbet på Nisse-Ringen i foråret. Samtidig skal vi nok også se på, om det ikke er muligt at smide den dårligste placering væk, idet alle 5 afdelinger ud af 5 har været tællende i år.

Af samme årsag for MNJ’s juniorer ikke mulighed for at blive turneringsvindere. Publikum kan dog se frem til, at Konge-fætrene: Kenneth og Lasse vil snakke med om generalsejren sammen med klubkammeraterne: Simone Nielsen, Jesper Faurskov Bundgaard, Nicklas Juul Søborg, Andreas Poulsen og Mathias Jensen.


(Foto: Motorsporten.dk)

- I MNJ har vi altid haft mange friske piger med godt mod på Folke Race, konkluderer Kaj Storgaard. - Dette drager vi også god nytte af i organisationen bag motorbanen. I Ladies Cup kan vi desuden præsentere en frontrunner i Anni Schødt Laursen, der har taget en føring i mesterskabet med 4 placeringspoints forspring til vendelboen Karina Jensen.

Med 11 friske piger til start kan alt dog ske i slutspurten. Fra MNJ vil datteren: Ann Schødt Laursen, Solveig Sørensen, Michella Lentz, samt mor og datter: Kirsten og Malene Sørensen snakke med om podieplaceringerne.

- Vi har også for sjov lavet en klasse for FR-seniorer, forklarer Kaj Storgaard. - Dette er for de rutinerede kørere over 40 år. Her vil der garanteret også blive gået til stålet, og her stiller MNJ med alderspræsidenten i Kristen Svoger, som til næste år kan fejre sin 70 års fødselsdag.


(Foto: Motorsporten.dk)

Traditionen tro har MNJ været stærkt repræsenteret i DM for Folke Race med frontplaceringer gennem 2008-sæsonen i både Klasse 1 (auktionspris: 5.000 kr.) og Klasse 2 (auktionspris: 8.000 kr.).

- I skrivende stund er mesterskaberne endnu ikke afgjort, afslutter Kaj Storgaard. - I år har MNJ fået kvalificeret modstand af Ikast Motor Klub både individuelt og i DM for klubhold. Vi får derfor nok svært ved at genvinde DM-laurbærkransen i for klubhold. Alt kan dog ske i motorsport, som jo har mottoet:
To finish first - Yoy first have to finish.
Intet er derfor afgjort er det ternede målflag!


(Foto: Motorsporten.dk)

I Klasse 1 er det sikkert, at den regerende danske mester fra MNJ: Thomas Pedersen må vinke farvel til DM-guldet 2008. Meget tegner til en fight om DM-bronzen mod klubkammeraten: Bent ”Bettemand” Sørensen.

Hos Klasse 2 er DM-slutspurten med 4 kørere, som kan snakke med om DM-laurbærkransen. Heriblandt er MNJ’eren: Allan Jørgensen, som gennem flere år har været frontrunner i Klasse 2.

Motorsport Nordjyllland

Åge Kirketerp Jensen

Læs mere om:
  • Nysum
  •