Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

DM-frontrunnere på krogede fynske rallyveje

DM Rally 
25/09/08 

Subaru Motorsport Danmark har etableret en fornuftig føring i det danske 4WD-rallymesterskab 2008. Inden DM-semifinalen på Fyn i weekenden: 26.-27. september har Max Christensen og Dorthe Ravn et forspring på 11 placeringspoints med deres Subaru Impreza WRX 4WD.
 


Max Christensen og Dorthe Ravn satser på at vise konkurrenterne baghjul i DM-semifinalen på Fyn.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

Max Christensen oplyser om forberedelserne til FTZ KDAK Rally 2008:
- Materiellet har siden det forrige rally på Lolland gennemgået et gennemgribende service-eftersyn, hvilket er sket hos den flerdobbelte verdensmester og rally-ekspert: Tommi Mäkinen i Finland. Jeg har derfor fået alle hestekræfterne indenbords igen til de snoede fynske veje. Motoren er med vilje droslet ned til 280 HK, hvilket til gengæld giver et imponerende moment på 580 Nm.

- Ved Kettinge Sydhavs Rally 2008 havde vi fået opdateret motorstyringen således, at brændstoftilførslen ikke virkede tilfredsstillende. Det svarede næsten til at køre på kængurubenzin. De finske computer-eksperter melder imidlertid alt klappet og klar til det fysisk og psykisk krævende rally på Fyn med 171 km. hastighedsprøver, som strækker sig over 2 konkurrencedage.

Co-driver Dorthe Ravn forklarer:
- De krogede og bugtede veje på Fyn bøjer både vandret og lodret. Derfor er det vigtigt under udformningen af sikkerhedsnoterne at medtage udelukkende de oplysninger, som er nødvendige for at holde et højt og konkurrencedygtigt tempo. Jeg er jo de forlængede øjne, som rækker længere end det næste sving eller den efterfølgende bakketop, så der er optimale betingelser at køre efter. Jeg justerer i øvrigt løbende de små detaljer, specielt når vi kører rundbane-prøver.


FTZ KDAK Rally 2008 byder på mange spektakulære jumps for Max Christensen og Dorthe Ravn.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

- Af sikkerhedsmæssige årsager får rallyteamene altid mulighed for at gennemkøre hastighedsprøverne på forhånd, fortsætter Max Christensen. – En god sideeffekt er samtidig en højere fart i rallybilen, end når jeg kun kan køre efter det vejforløb, som jeg umiddelbart kan se fra førersædet. Dorthe har desuden imponerende overskud til at holde øje med de sving, hvor vi evt. kan køre hurtigere eller også slække af.


Subaru Motorsport Danmark har indkørt en fornuftig føring i DM-rallyserien 2008.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

Under Kettinge Sydhavs Rally 2008 udgik begge de nærmeste konkurrenter i DM-slutspurten. Nr. 2 i mesterskabsstillingen er derfor overtaget af Peugeot 207 Super 2000-rallyparret: Brian Madsen og Henrik Vestergaard.

- Det bliver virkelig et sjovt rally med store udfordringer fra allerførste prøvekilometer, afslutter Max Christensen. – Efter renoveringen i Finland er vi fuldt klar og fintunet til udfordringerne, som også omfatter 4 hastighedsprøver i projektørlys. Ingen af deltagerne kommer i hvert fald sovende til topresultater i FTZ KDAK Rally 2008.


Max Christensen og Dorthe Ravn er forberedt på alle vejrtyper i FTZ KDAK Rally 2008.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

FTZ KDAK Rally 2008 afvikles med en prolog fredag aften med 63 km. hastighedsprøver vest for Odense. Herefter følger – efter en nattepause - lørdag med 3 af Danmarks sværeste hastighedsprøver i det sydfynske bakkeland, som skal gennemkøres i alt 3 gange hver. Alt i alt et 24 timers-rally på højt adrenalin-niveau.

Subaru Motorsport Danmark

Åge Kirketerp Jensen

Læs mere om:
  • Dorthe Ravn
  • Max Christensen
  • Subaru Motorsport Danmark
  • Fyn
  • 27/09/08 - Fyn - DM Rally - DM
  •