Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Men nu til noget helt andet

Formel 1 
25/09/08 

Optakt til Singapores Grand Prix
For to uger siden skete der noget nyt i Formel 1 - et lille team og en ung mand vandt deres første løb. Ikke noget man ser hver dag i Formel 1. Og nu skal vi til noget helt nyt igen. For første gang skal der køres et natteløb i Formel 1 og hvordan det får indflydelse - om overhovedet skal blive spændende at se.
 

For os her i efterårslune Danmark betyder det at løbet bliver sendt på sædvanlig tid - klokken 14. For kørerne betyder det at de skal forholde sig til at køre i mørket, med en bane oplyst af kunstigt lys. Om det får betydningen for nogle af kørerne er ikke til at sige på forhånd, men spændende skal det blive.

Kørerne virker på forhånd positive overfor banen, så der er begrundet håb om at vi kan blive godt underholdt søndag eftermiddag. Om det så bliver ligeså spændende som de to sidste løb er jo langtfra sikkert, men mindre kan vel også gøre det.

Lewis Hamilton og McLaren er under pres - der skal helst en sejr og ti point ind på kontoen og hvis Felipe Massa så ville være så venlig at forlade løbet i en røgsky, ville Ron Dennis og Co. være ganske begejstrede. Raikkonen er kørt agterud, men hans interesse for Massas succes kan nok ligge på et meget lille sted. Han ville, hvis omstændighederne er til det, nok blive nødt til at hjælpe ham, men han ville nok ikke græde mange tårer hvis Hamilton klarer sig bedst og Raikkonen selv næste år stadig er den eneste verdensmester hos Ferrari.

En gang var Robert Kubica outsider til titlen, men den rolle er efterhånden forduftet - BMW har ikke været i stand til at bevare det momentum de havde i starten af sæsonen. Overraskende nok er det nærmest Toro Rosso der har overtaget rollen som det 3. bedste team - i al fald hvis man kigger på deres formåen i de sidste to løb. Om de kan bevare den placering skal der være interessant at se, men det kan hurtigt gå den anden vej igen for små teams der får små drys af succes,

Toro Rossos storesøster Red Bull har egentlig også klaret sig meget fornuftigt på det sidste, omend de er meget i skyggen af den frække lillesøster. Toyota, Williams og Renault derimod har ligesom BMW ikke udviklet sig meget på det sidste - at næste sæson fylder meget i tankerne er både tydeligt og logisk. Der er alligevel ikke meget mere for nogen af dem at hente i år.

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Felipe Massa
  • Kimi Räikkönen
  • Lewis Hamilton
  • McLaren Formula 1
  • Scuderia Ferrari
  • Marina Bay Street Circuit
  • 28/09/08 - Marina Bay Street Circuit - Formel 1 - FIA F1
  •