Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Første sejr til Jason Watt i fire år!

Danish
Touringcar
Challenge 

25/09/08 

Ikke siden 2004 har Jason Watt vundet en DTC heatsejr. At det skulle ske i Jasons jubilæumsweekend, hvor han kører DTC løb nummer 75, gjorde sejren endnu mere fantastisk. Topplaceringerne gennem hele weekenden, var forspillet til den endelige kulmination for Jason Watt. Hans første DTC heatsejr i fire år!
 

Hele weekenden har været en utrolig dejlig oplevelse, for Team Bygma Jason Watt Racing. Fejring af Jason Watts DTC løb nummer 75, fejring af VIP chef Leif Hanssons 60 års fødselsdag, og så den endelige forløsning; sejren i Kvalifikationsheat 2.
Tidtagningen til søndagens første kvalifikationsheat, løb af stablen lørdag middag. Her sluttede Jason på sjettepladsen - med en afstand på bare 0,043 sekund op til Jan Magnussen på femtepladsen.

Søndag skulle Jason køre det første af to kvalifikationsheat. "Der var tumult med Martin Jensen i starten," udtaler Jason Watt. "Martin lukker døren selvom jeg er på indersiden, så han må en tur i sandkassen og jeg tabte ved den lejlighed nogle placeringer og røg tilbage på 10. pladsen. Dette løb var faktisk det sjoveste, for der var flere gode overhalinger. Vi havde arbejdet med en opsætning på bilen, der gjorde den skarp under nedbremsningerne."


(Foto: Jeppe Rimmen)

"Bilen mangler en smule motorkraft, så jeg taber næsten to vognlængder ned af langsiden, men så måtte jeg jo lægge an til sene indbremsninger. Specielt Tom Pedersen på 9. pladsen tog jeg fusen på for enden af langsiden. Jeg havde lagt mærke til at han bremsede lidt tidligt, så ham smuttede jeg omkring uden for meget besvær. Næste bil der stod for skud var Emmet o´Brien. Ham lavede jeg også en sen indbremsning på samme sted. Dernæst kom jeg op til Casper Elgaard, som lå bag Schlünssen."

"To gange i træk prøvede Casper at overhale udenom Schlünssen for enden af langsiden. Hver gang tabte lidt afstand ned af langsiden, men jeg kunne alligevel bremse mig helt op bag Shclünssen, og forsøge at gå med indenom forbi Casper. Begge gange måtte jeg dog trække mig da jeg var på ydersiden i den næste højrekurve."

"Omgangen senere lavede Casper så en frækkert i depotsvinget. Han dykkede indenom Schlünssen, hvilket fik Schlünssen til at hænge til tørre udenpå Casper, og jeg kunne følge med forbi indenom. Jeg lagde derefter et tungt pres på Casper Elgaard, som tilsyneladende fik et problem med sin bil."


(Foto: Jeppe Rimmen)

"Casper kom rigtigt dårligt ud på langsiden. Jeg kommer op på siden af ham i udgangen af svinget, men desværre på ydersiden. Men jeg holdt på, og lidt mere endda. Da jeg kan se i spejlet at jeg er kommet foran Casper, smækkede jeg døren, og så var jeg tilbage på den sjetteplads jeg startede på."

"I andet løb kommer jeg godt af sted fra trediepladsen, og vurderer at Emmet o´Brien skal jeg hurtigt forbi. I løb to var jeg endnu længere efter ham, end i løb et. Men valgte alligevel at prøve med en mere end sen indbremsning. Han nåede at se mig komme, og valgte ikke at trække ind."

"Afstanden var nogle omgange status quo op, til den førende Tom Pedersen, men derefter halede jeg ind på ham. Bedst som jeg lukkede hullet, kom safetycar på banen. Da den kørte ind, vidste jeg, at det var nu eller aldrig. Hvis jeg skulle have sejren. Imens jeg havde øje på Tom i front, havde jeg Michel bag mig, som kørte rigtigt stærkt. Men jeg havde rigtigt god fart de rette steder i krøllerne. Så jeg kunne holde ham bag mig, da vi var på langsiden."


(Foto: Jeppe Rimmen)

"På sidste omgang op mod Big Mag kurven trak jeg ind på midten og fakede et angreb på Tom Pedersen.Han lavede en bremsefejl og låste sit forhjul, og da gaveboden var åben, var det bare at tage for sig. Og med det, var sejren i hus! Ha det var fedt," jublede Jason Watt. "Ahhr for faen, det var en sten fra vores hjerter. Vi havde farten i dag, men det har vi faktisk også haft i de sidste 3 løb. Fedt at kunne give den sejr til teamet. "

"I løb tre havde jeg sat næsen efter en top tre placering. Men på vej ud af Audi svinget på kolde dæk, har jeg et monster slide. Har set det på min onboard video, jeg er meget tæt på at ryge af. Får reddet den men Jan ryger desværre forbi. Herefter var det et meget statisk løb. Det er første gang i mange år, at jeg er skuffet over en fjerdeplads."


Jason Watt i SEAT
(Foto: Jonas Bruun Olsen)

"Jeg vil gerne sige et par ord om teamet," fortæller teamejer Jason Watt. "Vi arbejder fantastisk godt sammen, og der er altid en fed stemning. Vi fejrede VIP chef Leif Hanssons 60 års dag med dejlig mad og kage. Jeg fik et "herligt" gul(d) ur af ham ved jubilæet, som nu er mit lykkeur efter sejren. Vi racerkørere har jo altid noget overtroisk, og jeg kan ærligt talt ikke huske, hvilke underbukser jeg havde på da jeg vandt for fire år siden."

"Det næste løb på FDM Jyllandsringen, har jeg høje forhåbninger til. Men jeg erkender at det bliver en BMW sejr," slutter en stadig rigtig glad Jason Watt.

Heatsejren samt den solide pointhøst på Padborg Park, har nu tilladt Jason Watt at bevæge sig en plads op i den samlede DTC stilling. Med den samlede 7. plads og 184 point, passerer Jason således WTCC stjernen James Thompson.


Race 1.

Der skal lyde en stor tak til både fans, sponsorer og alle frivillige i teamet for en dejlig weekend. Vi ser frem til DTC Finaleløbet den 12. oktober på FDM Jyllandsringen.

Aslak Vind


Læs mere om:
 • Jason Watt
 • Team BYGMA Jason Watt Racing
 • Padborg Park
 • 21/09/08 - Padborg Park - Danish Touringcar Challenge - DTC mesterskabet
 •  
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her