Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Touring Car Championship

Dansker i VM-løb på Monza

WTCC 
25/09/08 

Kristian Poulsen får internationalt gennembrud – skal køre for tysk team på verdens mest traditionsrige racerbane
DTC-racerkøreren Kristian Poulsen suser fra succes til succes i disse uger. Efter at have vundet DTC-finalen på Sturup Raceway for knapt tre uger siden har den talentfulde racerkører nu fået tilbud om at deltage i World Touring Car Championships næste løb på Monza i Italien i weekenden den 4. - 5. oktober.
 

Det bliver danskerens fjerde VM-løb og det første for et fremmed team. Kristian Poulsen skal køre en BMW 320 Si magen til sin egen herhjemme.

"Jeg blev ringet op af Wiechers Sport, der deltager i de fleste løb i WTCC-serien, og de spurgte om jeg ville overtage et ledigt sæde. Da de oven i købet gav mig nogle yderst favorable vilkår, slog jeg til med det samme," fortæller en glædesstrålende Kristian Poulsen, der driver Danmarks største DTC-team Poulsen Motorsport.


Selvtilliden stråler ud af Kristian Poulsen efter en stribe af gode resultater. Nu stiller han op i VM-løbet på Monza for det tyske Wiechers Sport.
(Foto: Poulsen Motorsport)

Det tyske team var blevet opmærksomme på Kristian Poulsen i forbindelse med hans tre WTCC-løb i sommer, hvor han scorede mange flere points end Wiecherts Sports egen kører, hollænderen Olivier Tielemans, og derfor fik danskeren tilbuddet. Finansieringen af løbet på Monza er kommet på plads takket være to af Poulsen Motorsports hovedsponsorer, Bach-Gruppen og City Container, der tilmed begge får reklamer på bilen.

"Monza bliver en kæmpe udfordring, for det er en af verdens hurtigste og mest traditionsrige racerbaner, som for kun 10 dage siden lagde asfalt til Italiens Formel 1 Grand Prix," fortsætter Kristian Poulsen. "Vi får minimal tid til forberedelse, så det gælder om at ramme svingene rigtigt fra første sekund under tidtagningen."


Kristian Poulsen har fundet en plads blandt verdens bedste standardvognskørere. Fra venstre Augusto Farfus, Brasilien, Franz Engstler, Tyskland, med ryggen til Sergio Hernandez, Spanien, Alessandro Zanardi, Italien, Kristian Poulsen, Danmark og Olivier Tielemans, Holland.
(Foto: Poulsen Motorsport)

Som en sidegevinst regner Kristian Poulsen med at få glæde af Wiecherts Sports erfaringer med at sætte BMW-racerbiler op til race på højfartsbaner. I midten af oktober skal Kristian Poulsen nemlig køre i sin egen BMW om Europamesterskabet på den østrigske Salzburgring, som også er en yderst hurtig bane.

"Men nu gælder det Monza først, og mit mål er igen at blive blandt de fem bedste privatkørere i løbet," siger Kristian Poulsen.


Koncentrationen lyser ud af Kristian Poulsen inden start.
(Foto: Poulsen Motorsport)

Poulsen Motorsport har vundet DTC-finalen i de to sidste DTC-løb. Ugen efter VM-løbet på Monza skal Kristian Poulsen og hele hans team køre årets sidste DTC-løb på Jyllandsringen, og en uge efter stiller Kristian Poulsen gælder så til start i Europamesterskabet på Salzburgring i Østrig.

Noter:

 • Wiechers Sport i Nienburg, ikke langt fra Hannover, ejes af Hans-Dieter Wiechers og producerer blandt andet styrtbøjler og racersæder til motorsportsbrug.
 • Wiechers Sport har deltaget i det tyske standardvognsmesterskab siden 1999 og i WTCC siden 2005.
 • Teamet har tidligere indsat italieneren Stefano D'Aste, der netop nu ligger nr. 2 i privatkørernes mesterskab i WTCC.
 • I år har man blandt andet indsat hollænderen Olivier Tielemans, der ligger nummer 6 blandt privatkørerne, men han har i sine fælles løb med Kristian Poulsen ikke nået danskerens niveau.
 • I 12 løb har Tielemans samlet 43 point, mens Kristian Poulsen har scoret 26 point i seks løb.
 • Kristian Poulsens teamkammerat på Monza bliver japaneren Takayuki Aoki.
 • I 2003 blev Aoki vinder af Super Taikyu langdistancereseriens klasse 1 i en Nissan GTR. I år blev Aoki nr. 9 i det japanske Super GT mesterskab i klasse GT300 i en Nissan Z33.
 • Kristian Poulsen er født den 18. november 1975. Han kørte gokart fra han var 10 til 18 år og blev regnet for et af de største talenter herhjemme.
 • Fra han var 20 til 30 år var Kristian Poulsen i danmarkseliten i rally og deltog blandt andet i flere VM-rallyer i Toyota Corolla WRC-biler.
 • I 2007 overraskede Kristian Poulsen alle ved at starte sit eget DTC-team, Poulsen Motorsport. Efter at have lært sig den helt anderledes køreteknik, som hører baneløb til, blev Kristian Poulsen i slutningen af 2007 nummer 3 i Europamesterskabet for standardvogne.
 • I år har Kristian Poulsen deltaget i tre løb til WTCC med godt resultat, og han vandt desuden for knapt tre uger siden sin første DTC-finalesejr.
 • WTCC-løbet på Monza den 4.-5- oktober bliver Kristian Poulsens fjerde WTCC-løb.

TV FIA WTCC-løbet på Monza

Lørdag den 4. oktober - Eurosport 2:
14:45 - 15:30 Kvalifikation

Søndag den 5. oktober - Eurosport:
09:00 - 09:30 Warm-up
12:00 - 13:00 Løb 1
15:30 - 16:30 Løb 2


Michael Eisenberg

Læs mere om:
 • Kristian Poulsen
 • Poulsen Motorsport
 • Wiechers-Sport
 • Monza
 • 05/10/08 - Monza - WTCC - FIA VM
 •