Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DTM

Efterspil i DTM

DTM 
25/09/08 

DTMMattias Ekström er blevet ekskluderet fra weekendens løb i Barcelona, mens Jamie Green er blevet tildelt en straf på 30 sekunder, efter deres sammenstød.
 

De to kamphaner ramte hinanden flere gange på den sidste omgang i løbet, mens de kæmpede om femte pladsen. Det første sammenstød skete i første sving, hvor Ekström prøvede at komme forbi Green, men han ramte Green og fik sendt ham ud i spin.

Ekströms bil blev også skadet ved sammenstødet, så meget at Green nåede at indhente Ekström inden omgangen var slut.
De to kører side om side ind i sidste chikane, hvor de igen rammer hinanden flere gange og det hele ender med at Ekström presser Green ud i gruset før sidste sving.

Da officials allerede havde tildelt Ekström en straf på 50 sekunder for den første påkørsel i sving 1, som faktisk gjorde ham til nier, valgte man efter løbet at ekskludere ham helt fra løbet og tildele ham en bøde på 5.000 Euro.

Jamie Green gik heller ikke officials øjne forbi, da han blev dømt for ikke at have gjort nok, for at undgå en kollision lige før chikanen. Han er efterfølgende blevet idømt en 30 sekunders straf som dropper ham ned på en samlet ottende plads.

Det tyder på at man nu har lagt en hårdere stil så man får udelukket nogle af de påkørsler, som nogen gange kan virke bevidste. Officials har ihvertfald udtalt ”Hele situationen var ’pre-juridisk’ for at bevare DTM’s image og interesse”.

Selch

Læs mere om:
  • Jamie Green
  • Mattias Ekström
  • Circuit de Catalunya
  • 21/09/08 - Circuit de Catalunya - DTM
  •