Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Special Saloon Car SS1

Honda ProRacing underholdt til Padborg Super Prix.

Special Saloon Car
SS1 

25/09/08 

Honda ProRacing sikrede sig den generelle 3. plads i det generelle SSC mesterskab allerede efter det første heat søndag formiddag, og dermed var målsætningen for weekenden nået.
 

Weekenden startede rigtig godt for Borum og hans Honda Integra, der i den første tidtagning fik sæsonens 4. pole position i SS1. Ikke at det betyder det helt store, for Borum har i denne sæson fået ry for at lave nogle forrygende starter, hvor han typisk har hentet flere placeringer allerede på første omgang. "Men det er da altid rart at skulle starte forrest" siger Borum på hans sædvanlige tørre facon.


Jakob Borum fik endnu en topplacering i sæsonens næstsidste løb.
(Foto: keldolfert.dk)

Tidtagningen til andet heat forløb knap så godt, og Jakob måtte for en gangs skyld tage til takke med en startplacering som nummer 3 i SS1. Bilen var løs i bagenden, og det var svært at få grip. Det viste sig efterfølgende, at alle 4 dæk var slidt mere end godt er, så på den baggrund var tiden OK.

Heat 1 søndag formiddag blev både spændende og dramatisk. Jakob kommer godt fra start, og har rimelig fart i bilen, men det har Christian Vejby også. I løbet af få omgange er Vejby helt oppe bag ved Borum, og begynder en indædt og fair kamp for at komme forbi. Borum forsvarer naturligvis sin førsteplads med næb og klør, og holder sin linie. På 11. omgang sætter Vejby et optimistisk angreb ind på ydersiden rundt i Big Mac, desværre lidt for optimistisk, og han må følge de sidste 3 omgange fra sin plads i den grønne natur. Umiddelbart efter bliver Borum påkørt, og han må også prøve en tur ud i det grønne. Heldigvis koster det kun et par placeringer i den generelle stilling, og Borum kan køre sæsonens 5. heat sejr i SS1 hjem. De 21 point er nok til at sikre den generelle 3. plads.


Det lykkedes Borum at holde Vejby bag sig i heat 1.
(Foto: keldolfert.dk)

SSC skulle køre dagens sidste løb søndag, og det blev bestemt ikke sæsonens bedste heat for Borum. På tredje omgang er der hul indenom en BMW i svinget ved indgangen til langsiden, men døren bliver smækket sent og hårdt, og Borum bliver ublidt sendt en omgang rundt om sig selv og ud på græsset igen. Heldigvis kan Borum fortsætte, men nu på en ganske uvant placering allerbagerst i feltet. Allerede på omgangen efter kommer der safetycar ud, og desværre overser Borum et gult flag, og bliver tildelt en stop & go straf for overhaling i gul flagzone. Denne afvikles med det samme, og da Borum kommer ud igen er han for anden gang i heatet og sæsonen bagerst i feltet, men han har fri bane! Borum beslutter sig for, at han ikke vil slutte bagerst hverken generelt eller i SS1, så Honda'en bliver kørt helt ud til grænsen. Missionen lykkedes, Morten Schmidt bliver henvist til 5. pladsen i SS1 på sidste omgang, og Borum sætter personlig bedste tid (1:05.915) på Padborg og får desuden det ene point for hurtigste omgang. "Jeg har aldrig kørt så stærkt på Padborg før, så selvom en 4. plads er et dårligt resultat, så var det et rigtigt sjovt heat", siger en trods alt smilende Borum.


Jakob Borum har haft en god sæson i 2008.
(Foto: keldolfert.dk)

Slutresultatet for Borum er en 2. plads i SS1 og en 3. plads i den generelle stilling. "Vi må bare erkende at Vejby har været stabil og godt kørende i år, og vi kunne ikke gøre mere end det vi har gjort. Så jeg er godt tilfreds med sæsonen" slutter Borum.

Hvad der kommer til at ske med Honda Integra'en her i vinterpausen er endnu uvist, men den vil helt sikkert være at finde på de danske racerbaner igen i 2009. "Jeg har 2 fantastiske mekanikkere i Bent og Peter, og de skal have en stor del af æren for årets resultat." siger Jakob Borum.

Også en stor tak til sponsorer for støtten igennem hele sæsonen, og ikke mindst et stor tak til Sunoco, både for støtten og for lån af traileren her til SSC finalen.

Fra hele teamet skal der endvidere lyde en tak til kollegaer og konkurrenter for en rigtig god og spændende sæson i SSC, og vi ser frem til at mødes igen i 2009.

Og selvfølgelig et stort tillykke til Christian Vejby både med det generelle mesterskab og SS1 titlen, og tak for de mange gode kampe på banen.

Honda ProRacing, www.proracing.dk
Keld O. Dohm

Læs mere om:
  • Jakob Borum
  • Honda ProRacing
  • Padborg Park
  •