Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Volkswagen Polo Cup Tyskland

”Vand Polo”…

Polo Cup - DE 
25/09/08 

Det blev en særdeles våd omgang, da Sachsenring i den forgangne weekend lagde asfalt og drænrør til niende og næstsidste afdeling af ADAC Volkswagen Polo Cup.
 

ADAC VW Polo Cup afvikles normalt som support-klasse til Deutsche Tourenwagen Meisters (DTM), men mens de kørte under varmere himmelstrøg i spanske Barcelona, blev Polo Cup'en denne gang afviklet i østtyske Sachsen som support-klasse til andre eksotiske klasser, som eksempelvis ADAC GT Masters for GT3-biler (Porsche, Ferrari, Lambo, AM m.fl.) samt ADAC HAIGO Classic, der – believe it or not! – er en serie for Lada’er, Skoda 105 Coupé’er, Trabi’er, Zastava’er og andre automotive lækkerier af østeuropæisk oprindelse.
At rive en 28 hk's Trabant rundt på Sacsenring kræver mandsmod.
That’s god damn racing!

”Det er en herlig bane der har det hele – den går op og ned som Brands Hatch og Ring Djursland men er meget længere, og så har den både de små snævre sving og de lange hurtige, som vi firehjuls-drifter gennem - herligt!” - udtalte den nordsjællandske Polo Cup-kører, Kennie Frydkjær Jensen efter fredagens frie træning på den kuperede bane, der gav ham en placering som 12. hurtigst i det 28 mand og 1 pige store felt.

Sæsonen igennem har Kennie stille og roligt arbejdet sig opad i ADAC Polo Cup'en og er tæt ved at bide sig fast i top 10, der hele tiden har været målet for i år.
Således også i lørdagens tidtagning, hvor Kennie kørte årets bedste qualifier og præcis kvalificerede sig til en startplacering som nummer 10. Af de ni kørere, der lå foran Kennie, har de syv været på podiet i denne sæson, så det er klart ’de rigtige’ legekammerater han er begyndt at lege med!

Som så ofte før i denne sæson, var der lovet kraftig regn op til søndagens løb, men denne gang var der ingen tvivl: Der var dømt ’wet race’ – very wet, endda!


Vandpolo, synkronsvømning, vandpantomime? Næh, racerløb i særdeles fugtige omgivelser!
(Foto: Natascha Theisen)

Til trods for de vanskelige vejrforhold, hvor der ”skal køres stille, roligt og forsigtigt – så hurtigt som overhovedet muligt”, blev det et forholdsvist begivenhedsløst race.
Løbsledelsen havde dikteret rullende start (Le Mans-start) i stedet for den sædvanlige stående start for at minimere risikoen for et mega-crash i første sving.
Alle kom da også godt af sted; Kennie mistede nogle pladser på de første omgange, vandt nogle af dem tilbage og sluttede årets van(d)skeligste løb på en tilfredsstillende 12. plads - hvor han i øvrigt kørte løbets 5. hurtigste omgang undervejs.

Resultatet ændrede ikke ved Kennie’s placering som nr. 14 i det samlede mesterskab.
Sidste afdeling – årets finaleløb – afvikles på samme bane som åbningsløbet, legendariske Hockenheim, i slutningen af oktober.

Vitesse Racing


Læs mere om:
  • Kennie Frydkjær Jensen
  • Vitesse Racing
  • Sachsenring
  • 21/09/08 - Sachsenring - Polo Cup - DE
  •