Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Advan Cup

Ny opsætning hjalp Anders Christensen

Advan Cup 
23/09/08 
Yokohama

Advan Cup køreren Anders Christensen ankom meget spændt og tændt til Padborg Park, hvor en helt ny opsætning på Peugeot 307 racerens bagvogn skulle vise sit værd ved klassens to løb i forbindelse med Padborg Super Prix.
 

Anders var meget spændt på om den nye opsætning lige var det der skulle til for at han kunne følge med de allerhurtigste kørere i klassen, og noget kunne tyde på at det var et skridt i den rigtige retning.
For i den fri træning satte Anders den 3. hurtigste tid, og han var kun 0,632 sekund fra klassens hurtigste tid!


(Foto: Motorsporten.dk)

I tidtagningen blev tempoet skruet noget i vejret, ikke kun hos Anders, men desværre også hos konkurrenterne.
På trods af det høje tempo kunne Anders mindske tidsforskellen op til den hurtigste kører til 0,267 sekund, alligevel rakte det 'kun' til én 4. plads ud af de 17 startende kørere i Advan Cup klassen, hvor alle fire kørere på de første fire pladser kørte Peugeot 307 racere.


(Foto: Motorsporten.dk)

Søndagens første løb udviklede sig til at blive en lang maratonkamp mellem Ole Luton og Anders, de to kæmpede næsten samtlige 11 omgange om 3. og 4. pladserne, men desværre for Anders var det Ole der trak det længste strå!
Men det var kun lige med nød og næppe, for der var kun 0,3 sekund mellem dem da løbet blev flaget af.

Det andet løb startede Anders fra 3. startplads, og lige fra starten af gav han fuld gas på Peugeot raceren, alligevel måtte han afgive et par placeringer i det første sving, for ikke at risikere at blive kørt af banen eller få skadet raceren.
Herefter var det bare om at bide tænderne sammen, og kæmpe sig tilbage til førertruppen, hvilket Anders hurtigt klarede, herefter måtte han dog sande, at en ting er at indhente dem, noget helt andet er at komme forbi dem.
Forbi de tre forreste kørere kom Anders dog ikke, så han strøg over målstregen som nummer fire i en af Advan Cup mesterskabets tætteste afslutninger - kun 2,2 sekund skilte de fire første kørere efter de 11 omgange på den 2200 meter lange bane!


(Foto: Motorsporten.dk)

Det blev dermed til to 4. pladser denne weekend, og dermed også to gange 13 point til mesterskabet, hvor Anders nu er oppe på 107 point, hvilket placerer ham på 10. pladsen inden årets sidste løbsweekend om små tre uger.
10. pladsen er ikke truet bagfra, da der er 20 point ned til køreren på 11. pladsen, derimod ligger Anders tæt på kørerne lige foran ham i mesterskabet, hvor der kun er 11 point op til 6. pladsen.
Derfor er Anders meget optimistisk forud for sæsonens sidste løb - DM Finalen på Jyllands-Ringen d. 11. og 12. oktober - hvor den nye opsætning på raceren gerne skulle hjælpe ham til endnu to topplaceringer, og måske et par placeringer frem i mesterskabet.


Hr. Nielsen

Læs mere om:
 • Anders Christensen
 • Padborg Park
 • 21/09/08 - Padborg Park - Advan Cup - DM
 •  
   

  Advan Cup nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
   
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her  ASETEK SIMSPORTS