Super finale på Ørnedalsbanen

Crosskart
23/09/08

Ørnedalsbanen ved Sæby dannede 20. september 2008 rammen om afgørelsen af DASU Cup'en, HF Data Teknik Cup'en og Ørnedals Cup'en

Der var store forventninger til løbet og de blev til fulde indfriet. En fantastisk sæson hvor løbene er blevet bedre og bedre, og hvor kvaliteten og spændingen også er steget markant skulle afsluttes med en finale hvor spændingen var i behold.
I HF Data Teknik Cup'en var der 4 kørere i toppen som kunne vinde og kampen om sølv og bronze i DASU Cup'en stod mellem 4 kørere.

Inden løbet førte Aske Birkbak Ørnedals Cup'en foran Casper B. Larsen med en margin der betød at hvis Aske gennemførte finalen ville han også vinde Cup'en. Det skete også, men først efter en del dramatik, hvor Aske i 2. heatrunde i tæt kamp med Casper ramte autoværnet efter hårnålen.

Efter at være blevet tilset af samaritterne for et skadet knæ og hudafskrabninger valgte Aske at stå over i 3. heatrunde, men han vendte tilbage til finalen.
Aske tog starten i finalen, men på 2. omgang kørte Casper forbi i asfaltsvinget og vandt finalen stort. Aske cruisede i mål og vandt dermed Ørnedals Cup'en.

Aske Birkbak og Casper B. Larsen.
(Foto: Lars Fjederholt)

I 250/500ccm var top-9 i HF Cup'en meldt til start med de øverste 3 indenfor 15 point, så med 60 point i spil var der gode muligheder for ændringer i toppen. Jørgen Birkbak førte inden løbet Cup'en med Mikkel Jespersen, Keld Munkedal og Rune Birkbak efter. Både Mikkel og Keld skar i første heatrunde Jørgens forspring ned med 6 point, men Jørgen slog igen i 2. heatrunde ved at tage 3 point på Keld og 5 point på Mikkel, så de to nu stod lige, hvorefter Keld i 3. heatrunde tog 5 point på Jørgen og 7 på Mikkel.

Jørgens forspring var nu inden finalen faldet til 7 point til Keld og på 14 point til Mikkel.

Finalen blev en gyser hvor Rune Birkbak tog starten. For at vinde HF Cup'en skulle Keld have 8 point flere end Jørgen eller 7 point og finalesejren.

Da Jørgen gik ind i første sving på en 5. plads kunne det lige præcis lade sig gøre, men det forudsatte at Rune skulle overhales. Situationen løste sig lidt anderledes for Keld da Rune fik kontakt med dækvolden og udgik. Nu krævede det blot at Jørgen mistede 4. pladsen, og det sørgede Mikkel for da han i asfaltsvinget tog den lange vej udenom og passerede Jørgen.

Resultatet blev pointlighed da begge kørere havde 261 point, så antallet af 1. pladser blev afgørende. Keld har i sæsonen vundet 11 heat, mens Jørgen har vundet 10.
Keld Munkedal er dermed vinder af HF Data Teknik Cross-kart Cup 2008 foran Jørgen Birkbak med Mikkel Jespersen på 3. pladsen.

Keld Munkedal i front.

HF Cup'ens "Rookie of the Year" konkurrence så ud til a skulle gå til Kim Klitlund som inden løbet førte med 15 point til Jes Bering. Jes startede ud med at tage 3 point ind på Kim i 1. heatrunde, men derefter scorede han ikke flere point på dagen på grund af motorproblemer. Kim Klitlund er dermed vinder af HF Data Teknik Cup'ens "Rookie of the Year" pokal.

Kim Klitlund, Mikkel Jespersen, Stig Rolsted og Michael Nielsen.

I DASU Cup'en havde Jørgen Birkbak taget afstand og skulle blot have målflag i finalen for at genvinde DASU Cup'en, mens Keld Munkedal havde skilt sig lidt ud fra 3 forfølgere i kampen om sølv og bronze. Michael Nielsen som hver gang er meget hurtig på Ørnedalsbanen, Dennis Munch og Mikkel Jespersen så ud til at skulle afgøre bronzen. Keld cementerede sin sølv-medalje ved at vinde finalen og Michael tog bronzen ved at slutte på 3. pladsen.

Jørgen Birkbak og Mikkel Jespersen i tæt kamp.

2. pladsen på dagen gik til Stig Rolsted som har haft voldsom fart på til de løb han har deltaget i i år, mens 4. pladsen gik til Mikkel Jespersen, som vandt sidste løb på Søholmbanen. Jørgen Birkbak sluttede på 5. pladsen med Dennis Munch og Kim Klitlund lige efter.

FSAS var om aftenen vært ved festmiddag og pokaloverrækkelse, hvor en masse glade mennesker var troppet op for at hylde vinderne.

En ros skal lyde til FSAS for en god dag med et velafviklet løb og en god finalefest.