Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Clio Cup - DK

Per Poulsen: ”Jeg måtte knibe en tåre”

Clio Cup - DK 
23/09/08 

Clio CupEfter tre andenpladser tog fynboen endelig titlen i Renault Clio Cup
Efter to løb, der bød på såvel taktisk og kalkuleret kørsel som den meget suveræne stil, der i år har været varemærket for Per Poulsen, Årup, lykkedes det den lange fynbo søndag eftermiddag på Padborg Park at sikre sig mesterskabet i Renault Clio Cup. Det skete på baggrund af tre sæsoner, hvor han hvert eneste år er sluttet på en sammenlagt andenplads.
 

”Jeg har aldrig været så glad. Jeg måtte knibe en tåre. Det var godt nok en lettelse, og det var fedt,” lød den meget kortfattede beskrivelse af vinderoplevelsen hos den nye mester.

Per Poulsen skulle starte fra pole position til begge søndagens løb, men det første efterlod klart de mange tilskuere et indtryk af, at det gjaldt om ikke at risikere mesterskabsføringen til fordel for mulige pokaler. Allerede på en af løbets første omgange blev Per Poulsen angrebet af hans eneste udfordrer til titlen, Martin Clausen, Skærbæk, og denne overhaling gav samtidig plads til, at Michael Christensen, Varde, kunne komme forbi.


Mens Per Poulsen (12) og Martin Clausen (19) koncentrerer sig om at nå første sving først, går det bag dem galt mellem Claus Christensen og Jacob Kristensen.
(Foto: Henning Smed)

Lidt senere var det først Thue Kristensen, Viborg, og Martin Sally, Hjortshøj, der bankede på og blev lukket forbi, og placeret nede på en femteplads virkede det ikke til, at Per Poulsen ligefrem ønskede at komme på podiet. Men et intermezzo i kampen om tredjepladsen mellem netop Thue Kristensen og Martin Sally gav en åbning, så Per Poulsen kunne komme frem og tage tredjepladsen.

Tilsyneladende bekom den lettere forsigtige kørsel ikke Per Poulsen, for så snart andet løb var skudt i gang, strøg fynboen af sted i vanlig stil, og selv om han til tider blev presset hårdt af Martin Clausen, blev sæsonens tiende sejr ud af 14 mulige lige præcis det, der skulle til, for at han kunne kalde sig vinder af Renault Clio Cup.

Men at der ikke er langt fra succes til fiasko, kunne Per Poulsens teamkammerat Jacob Kristensen, Selling, og Claus Christensen, Århus, konstatere. De to kolliderede på dramatisk vis, inden de var nået første sving.

”Jeg får en OK start og overvejer at lægge mig ind bag Michael Christensen, men jeg kunne så se, at Martin Clausen havde lagt sig ind bag Per Poulsen, så de ligger 1-2-3, så hvis jeg fulgte med i toget, ville jeg ligge som firer, og så ville de andre bare komme strygende udenom,” fortæller Jacob Kristensen.

”Jeg ombestemmer mig så og trækker en lille smule udad. Der må jeg jo så indrømme, at da jeg er mand, så kan jeg ikke multitaske nok til at holde øje med Michael foran og så kikke i sidespejlet. Claus må også have fået en god start, og da han så er oppe på siden, har han ikke noget sted at forsvinde hen, så vi ramler sammen og ryger ud. Det er jeg selvfølgelig frygtelig ked af, både på Claus’ vegne, men også på egne vegne. Det er min skyld.”

Resultat af heat 1:

Plac.KørerMærkeTid
1.Martin ClausenRenault Sport Clio III14:46,095
2.Michael ChristensenRenault Sport Clio III14:48,233
3.Per PoulsenRenault Sport Clio III14:49,408

Resultat af heat 2:

Plac.KørerMærkeTid
1.Per PoulsenRenault Sport Clio III12:25,729
2.Martin ClausenRenault Sport Clio III12:26,177
3.Michael ChristensenRenault Sport Clio III12:27,705

Stillingen i Renault Clio Cup:

Plac.KørerMærkePoint
1.Per PoulsenRenault Sport Clio III266
2.Martin ClausenRenault Sport Clio III221
3.Bjørn SmedegaardRenault Sport Clio III147
4.Michael ChristensenRenault Sport Clio III145
5.Martin SallyRenault Sport Clio III126
6.Jacob KristensenRenault Sport Clio III123
7.Claus ChristensenRenault Sport Clio III122
8.Dennis BannergaardRenault Sport Clio III100
9.Steffen LarsenRenault Sport Clio II90
10.Anders ByrielRenault Sport Clio III89
11.Thue KristensenRenault Sport Clio III73
12.Christian JakobsenRenault Sport Clio II64
13.Martin FrederiksenRenault Sport Clio III50
14.Roland PoulsenRenault Sport Clio III38
15.Ronnie BodekærRenault Sport Clio II36
16.Ulrik LarsenRenault Sport Clio II31
Jan EngelbrechtRenault Sport Clio III31
18.Kent BernsdorfRenault Sport Clio III22
19.Rene HoffRenault Sport Clio III19
20.Brian MikkelsenRenault Sport Clio II17
21.Lars ChristensenRenault Sport Clio II16
22.Stian PaulsenRenault Sport Clio III12
Ronni NielsenRenault Sport Clio II12
24.Henrik LarsenRenault Sport Clio II11
25.Nicki JensenRenault Sport Clio II4
Allan BengtsonRenault Sport Clio II4
27.Therese SvenssonRenault Sport Clio III3
28.Ole KlitgårdRenault Sport Clio III1

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Padborg Park
  • 08/09/21 - Padborg Park - Clio Cup - DK
  •      Er din virksomhed klar til robotter?