Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

European Touring Car Cup

Europamesteren, Michel Nykjær, forsvarer sin titel i Chevrolet

ETC Cup 
22/09/08 

Chevrolet Motorsport Danmark står med et særdeles stærkt kort på hånden, efter Michel Nykjær har valgt at forsvare sit mesterskab fra 2007 i en af teamets to Chevrolet Lacettier.
 


(Foto: Perfectin Racing)
I modsætning til DTC, som afvikles over flere afdelinger i løbet af sæsonen, så afgøres Europamesterskabet for touring cars i løbet af en enkelt week-end. Her køres to heat og den kører, som samlet klarer sig bedst, kåres som Europamester. I år afgøres mesterskabet på Salzburgring i Østrig og netop den bane har spillet en vigtig rolle i aftalen imellem Chevrolet Motorsport Danmark og Michel Nykjær.

"Jeg har kigget meget nøje på, hvilket muligheder jeg havde for at forsvare mit Europamesterskab. Og her har det spillet ind, at Salzburgring er en meget hurtig bane, som minder en del om en forstørret Padborg Park. Chevroleterne har netop vist sig at være meget konkurrencedygtige på sådan en bane, så derfor tror jeg Chevrolet Motorsport Danmark er et godt valg for mig," fortæller Michel Nykjær om baggrunden for samarbejdet med Chevrolets DTC-team, som er kommet i stand med støtte fra hans trofaste sponsorer, A+, Roland DG og SAC.

Bilen er et helt nyt bekendtskab for Nykjær, men han forventer ikke problemer med at omstille sig. Der vil da også blive et par muligheder for at teste bilen forud for EM-løbet. "Jeg får en kort test på Padborg Park, hvor vi lige kan få rettet sædet og kørestillingen til, men ellers bliver det først på Salzburgring, jeg for alvor får lejlighed til at prøve Chevroleten af. Om fredagen forud for EM-løbet er der en officiel testdag, hvor alle de deltagende teams kan køre, og den skal vi selvfølgelig udnytte," fortæller Michel Nykjær.

Salzburgring er ikke blevet brugt til internationale touring car løb i de seneste år og derfor bliver den et nyt bekendtskab for alle deltagerne i EM-løbet. Alle står således på lige fod forud for løbet. Men måske Chevrolet Motorsport Danmark alligevel har en lille trumf i ærmet her. "Ray Mallock Engineering, som står bag Chevrolets deltagelse i VM-serien, er meget interesserede i vores satsning i EM-løbet og derfor arbejder vi på at få to af deres ingeniører med til løbet," fortæller teamchef Kent Bo Steffensen. "Den ene af dem bliver en chassis-ingeniør og han vil måske kunne give os et par guldkorn, fordi Ray Mallock har anvendt Salzburgring som testbane i forbindelse med et sportsvognsprojekt. Vi håber på, at nogle af de ting, de har lært om banen, vil kunne overføres til vores bil og dermed give os et lille forspring."

Under sidste DTC-løb på Padborg Park fik man en klar indikation af, at Michel Nykjær og Chevrolet Motorsport Danmark bliver en skrap kombination. Michel Nykjær vandt finaleløbet, mens Chevrolet Motorsport Danmark sikrede sig DTC's teammesterskab allerede inden sidste DTC-afdeling er kørt.

EM-løbet på Salzburgring køres den 19. oktober og det er endnu et åbent spørgsmål, om Chevrolet Motorsport Danmark deltager med en eller to biler. "Der forhandles i øjeblikket med flere kørere om at køre i vores anden bil, men der er ikke noget endeligt på plads endnu," slutter Kent Bo Steffensen.

Chevrolet Motorsport Danmark

Læs alt om ETC Cup 2007.
Læs mere om:
  • Michel Nykjær
  • Chevrolet Motorsport Danmark
  • Perfection Racing
  • Salzburgring
  • 19/10/08 - Salzburgring - ETC Cup - EM
  •