Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Advan Cup

Højris var cool

Advan Cup 
22/09/08 
Yokohama

I den forgangne weekend blev der igen kørt race på Padborg Park, hvor det denne gang gjaldt Padborg Super Prix. Det var næstsidste race weekend i Advan Cup'en, og Lars Højris var sammen med Autoforum Racing Team Silkeborg fuldstændig klar til at køre en masse point hjem.
 

Betingelserne var nærmest perfekte over Padborg Park, da der lørdag formiddag skulle køres fri træning, men Lars var cool og blev i pitten med sin Peugeot 307 EPO racer, derfor er han ikke noteret for nogen tid i denne session.
Til gengæld var Lars med helt fremme i kvalifikationen hvor alt bare klappede. Lars' bedste tid var 1:10,137, og det var den 3. hurtigste, kun 0,197 sekund fra pole position. Lars var i pit et par gange under denne kvalifikation, men det var blot for at finjustere bilen.


(Foto: Motorsporten.dk)

Dermed var lørdagen vel overstået for Lars Højris og Autoforum Racing Team Silkeborg. Ingen skader på bilen, og dermed en lørdag aften hvor bilen bare skulle shines op til race day, søndag.

Søndagen bød på lige så godt vejr som lørdagen, og hermed var der optimale betingelser for at komme hjem med et godt resultat.

Heat 1 startede Lars Højris fra 3. position, lige bag Kent Iversen. Starten var perfekt og Lars fulgte Kent Iversen, og kom forbi Peter Olsen inden sving 1, og dermed var der lagt op til en herre fight om 2. pladsen i løbet.
Løbet igennem kæmpede Lars Højris og Peter Olsen om 2. pladsen, men hen imod slutning trak Lars dog fra og skabte det afgørende hul der sikrede ham en velfortjent 2. plads.


Lars Højris var som det ses ganske tilfreds med 2. pladsen!
(Foto: Motorsporten.dk)

Heat 2 blev kørt midt på eftermiddagen, og her skulle Lars Højris starte fra 5. position, og det viste sig at være helt perfekt.
Da de røde lamper slukkede over Padborg Park trådte Lars Højris hårdt på speederen og kom igennem sving 1 på 3. pladsen. Alt så herefter ud til at blive den perfekte weekend for Lars og Autoforum Racing Team Silkeborg, men det gik galt i Big Mag svinget, hvor de lidt for kolde baghjul drillede Lars, og han mistede dermed en masse placeringer.(Foto: Motorsporten.dk)

Herefter var det hårdt arbejde for Lars Højris, han kæmpede løbet igennem for at avancere igen, og han sluttede på 5. pladsen.
Det var ikke helt det han havde håbet på efter den gode start.

Lars Højris udtalte efter weekenden, at han selvfølgelig ikke var helt tilfreds efter den gode start i heat 2, men på den anden side tror han nu på at det er muligt at hente den samlede 4. plads i Advan Cup'en når sæson finalen køres om 3 uger.

Næste gang du kan følge Lars Højris på banen er ved DM-finalen på Jyllands-Ringen den 11. & 12. oktober.

Vejgaard

Læs mere om:
 • Lars Højris Nielsen
 • Autoforum Racing Team Silkeborg
 • Padborg Park
 • 21/09/08 - Padborg Park - Advan Cup - DM
 •  
   

  Advan Cup nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
   
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her  ASETEK SIMSPORTS