Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Special Saloon Car SP4

Klassesejr og mesterskab til Peter Vesti

Special Saloon Car
SP4 

22/09/08 

Special Saloon Car køreren Peter Vesti ankom til weekendens løb på Padborg Park med en god portion optimisme i bagagen, samt et helt klart mål; mesterskabsføringen i SP4 klassen skulle fastholdes.
 

Optimismen fik et lille hak nedad, da Peter Vesti i sin Toyota Supra Turbo 3,0 'kun' var 13. hurtigst generelt i den første tidtagning, en placering han dog forbedrede til en 5. plads i den anden tidtagning, hvor han også var klart hurtigste SP4 kørere på banen - næsten et sekund hurtigere, og 5 placeringer længere fremme, end nærmeste konkurrent i klassen.
Dermed var både humør og optimismen tilbage igen.


(Foto: Motorsporten.dk)

1. heat:
I første heat skulle Peter Vesti så prøve at forbedre sin startposition til noget bedre. Og det lykkedes da også, men det var alt andet end nemt. Bilen virkede meget løs med bagenden og driftede meget i svingene.
Derfor lykkedes det heller ikke at komme forbi denne søndags enlige Aquila SR1 racer kørt af Dennis Holbæk Petersen. Dog sluttede Peter Vesti første heat på en tilfredsstillende placering som nummer 8 generelt, og nummer to i klassen.


(Foto: Motorsporten.dk)

Efter heatet udtalte Peter Vesti, at man desværre havde valgt et forkert dæktryk til bagdækkene. Der kom simpelthen ikke varme nok i dækkene til at bilen fik det helt rigtige greb.

I pausen mellem første og andet heat blev der i teamet drøftet hvad man skulle gøre. Det var klart at man skulle foretage sig et eller andet med bagdækkene. Nye dæk på eller et andet dæktryk.

2. heat:
I andet heat gik det væsentlig bedre med vejgrebet på Toyota Supra raceren, ikke en gang en nærkontakt med en af konkurrenterne kunne slå den ud af kurs, selv om det kostede lidt karrosseridele!


(Foto: Motorsporten.dk)

Hurtigt og sikkert kæmpede Peter sig frem i feltet, med det resultat at han efter de 13 minutter plus en omgang som løbet strakte sig over, kørte i mål på 3. pladsen i den samlede stilling samt som vinder af SP4 klassen.


Peter Vesti (tv.) på podiet, her sammen med løbets vinder Michael Klostermann samt Jørgen Hansen på 2. pladsen (th.).
(Foto: Motorsporten.dk)

2. og 1. pladsen i SP4 klassen sikrede ham også den samlede klassesejr denne weekend, men hvad der var meget vigtigere også klassemesterskabet, samt en topplacering i det generelle mesterskab.


Deltagerne i klasse SP4 måtte i år vænne sig til dette syn!
(Foto: Motorsporten.dk)

"Vi lavede nogle store ændringer på bilen mellem det to løb, og så kørte det bare rigtig godt, men vi har lidt en del med bilens setup på grund af manglende tid til at teste. Men udviklingen af raceren er stille og roligt kommet på plads, og lige nu kan vi næsten ikke får armene ned" - udtaler en meget tilfreds Peter Vesti med tankerne rettet mod det nyvundne mesterskab - "vi har nu bevist at bilen kan være med helt fremme, men vi her ikke tænkt os at hvile på laurbærbladene. Hen over vinteren vil der blive udviklet yderligere på raceren, samtidig med at vi vil opbygge en helt ny racer - men det er jo en helt anden historie!"


Læs mere om:
  • Peter Vesti
  • Padborg Park
  • 21/09/08 - Padborg Park - Special Saloon
  •