Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Jan Magnussen tilbage i føring af DTC mesterskabet

Danish
Touringcar
Challenge 

22/09/08 

Efter sæsonens næstsidste afdeling af DTC, der søndag blev afviklet på Padborg Park, er Jan Magnussen tilbage i føringen af mesterskabet. En startplacering som nummer fem i første heat vanskeliggjorde tingene for Jan Magnussen, der havde en hurtig bil, men ikke turde satse for meget for at komme forbi konkurrenterne, da det nu var vigtigt at have fokus på mesterskabet.
 

Jan Magnussen formåede dog at køre sig til en tredjeplads i første heat, efter to af mesterskabskonkurrenterne Michael Outzen og Henrik Lundgaard, begge Chevrolet.

I andet heat startede Jan Magnussen fra sjette startposition. I starten blev Magnussens BMW ramt hårdt bagi, hvilket bukkede udstødningsrøret så meget, at bilen havde svært ved at komme af med udstødningsgasserne og kostede motoren effekt. Til trods for, at det gav problemer med at følge konkurrenterne, specielt på langsiden, fik Jan Magnusen bilen hjem på en femteplads. Heatet blev vundet af Jason Watt, Seat, foran Michel Nykjær, Tom Pedersen og Henrik Lundgaard.


Jan Magnussen jagter Henrik Lundgaard.
(Foto: Jan Kaiser)

I finaleheatet startede Jan Magnussen fra femte position, men på første omgang avancerede han to pladser og begyndte en tæt duel med Henrik Lundgaard, Chevrolet. De to fulgtes tæt hele løbet og selvom Jan Magnussens frontkofanger sad som klæbet til Lundgaards bagkofanger, lykkedes det ham ikke at komme forbi, men med tredjepladsen var Jan Magnussen tilbage i front i DTC mesterskabet. Løbet blev vundet af Michel Nykjær, der startede løbet fra Pole Position.

”Jeg havde en rigtig god bil i dag, desværre fik vi ikke resultaterne til at bevise det” sagde Jan Magnussen efter løbet. ”Jeg skulle have haft en bedre kvalifikation i går, men da var bilen desværre ikke god nok. Det var først i dag, at vi fandt farten i bilen, og da måtte jeg tænke for meget på mine mesterskabschancer, frem for at tage en masse unødige chancer. Jeg lavede ny banerekord undervejs, så der er ingen tvivl om, at jeg havde en god bil, men som sagt, så var der for meget på spil til at jeg ville kaste mig ud i nogle vilde overhalingsforsøg. Nu slutter vi af på Jyllands Ringen om 14 dage og da angriber vi fra start”.


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Team Den Blå Avis
  • Padborg Park
  • 21/09/08 - Padborg Park - Danish Touringcar Challenge - DTC mesterskabet
  •