Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Casper Elgaard i Honda

Danish
Touringcar
Challenge 

17/09/08 

Den tredobbelte DTC-mester Casper Elgaard kører for Hartmann Racing på Padborg Park
Allerede da Hartmann Honda Racing i foråret indgik en aftale med James Thompson for 2008-sæsonen, vidste man godt, at man ikke kunne trække på det britiske es ved weekendens løb på Padborg Park. Men Honda-mandskabet stiller stadig stærkt op ved det kommende løb. Teamet har nemlig indgået en aftale med den tidligere DTC-mester, Casper Elgaard.
 

”Hartmann Honda Racing gav mig et tilbud om at køre DTC, og da min sæson i Le Mans-serien jo blev afsluttet i sidste weekend på Silverstone, syntes jeg godt, at jeg kunne komme ud at køre et enkelt DTC-løb,” siger Casper Elgaard. ”Det var en chance, som jeg ikke kunne afslå. Jeg har savnet det, for DTC har altid været sjovt og spændende.”


Casper Elgaard overtager James Thompsons bil i weekenden.
(Foto: Morten Kimer Hansen)

Tirsdag fik den tredobbelte Danmarksmester i DTC lejlighed til at teste Hartmann Honda Racings røde Accord, inden han tog sin beslutning.

”Jeg skulle naturligvis have lejlighed til at prøve bilen, inden jeg sagde ja, men jeg må sige, at jeg er utroligt positivt overrasket. Det er en fin bil. Den kørte rigtig godt på Padborg Park, og det er bestemt en bil, der styrer godt,” siger Casper Elgaard.

”Det er lang tid siden, at jeg har siddet i en DTC-bil med forhjulstræk, så det skulle jeg vænne mig til. Det betyder egentlig ikke så meget, om man kører i en forhjulstrukket eller baghjulstrukket DTC-bil – bare den styrer godt. Jeg skulle lige vænne mig til, at den kører anderledes, men ellers er der ikke noget. Det gik rigtig godt, og jeg håber på, at jeg kan blande mig lidt oppe i toppen og drille nogen af dem, som kæmper om mesterskabet.”

Hos Hartmann Honda Racing er man meget tilfreds med aftalen med Casper Elgaard. Testen tirsdag på Padborg Park var første gang, at parterne for alvor så hinanden i øjnene, selv om de gennem de tre år har været konkurrenter.

”Vi er stolte over, at Casper vil køre for os, for han tror jo på os og bilen, når han siger ja. Som tredobbelt mester sætter han sig ikke ind i hvad som helst,” siger teamejer Hans Hartmann. ”Casper har desværre ikke fået så meget tid i bilen, og han får ikke mere inden weekenden. Om han kan vinde, er lidt af en joker. Hvis vi er realistiske, vil jeg sige, at vi må kunne få begge biler i top 10. Og så den ene i top 5. Men det sidste er op til kørerne...”

Hartmann Honda Racings faste kører, Jens Møller, har helt klart en fornemmelse af, at han også har gode muligheder for at blande sig i topstriden.

”Nu kommer vi til vores Honda-hjemmebane. Jeg har sat næsen op efter det helt store. Vi var superhurtige sidste gang. Alle kender historien med James og hans straf og mig, der fik en ødelagt bil. Jeg kørte tredje hurtigste tid af alle i løb 1, og jeg forventer at vi er godt med, så personligt synes jeg, at jeg bør kvalificere mig indenfor de første tre rækker. Det er målet denne her gang,” siger Jens Møller.

Jens Møller har tidligere kørt Le Mans med Casper Elgaard og har også været teamkammerat med ham tidligere i DTC. Men den tredobbelte DTC-mesters optræden i teamet er ikke den eneste ændring på personaleområdet.


Jens Møller håber på et godt resultat på Padborg Park.
(Foto: Morten Kimer Hansen)

”Opbakningen fra James (Thompson, red.) og hans folk er der jo ikke denne her gang, men vi har Mads Fischer med fra JAS, og sidst, vi arbejdede sammen, var sidste år på Adria, hvor jeg var toer på tiden til EM-finalen,” siger Jens Møller. ”Jeg glæder mig helt vildt til at køre sammen med Casper igen. Og ligesom altid håber jeg at kunne slå min teamkammerat. Igen. Jeg forventer, at vi har begge Hondaer med i top 8 i alle tre løb. Det er målsætningen. Men også realistisk.”

Hartmann Racing


Læs mere om:
  • Casper Elgaard
  • Jens Reno Møller
  • Hartmann Racing
  • Padborg Park
  • 21/09/08 - Padborg Park - Danish Touringcar Challenge - DTC mesterskabet
  •