Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

DM i Rally

Jensen og Heick forrest

DM Rally 
17/09/08 

Henrik Jensen og Leif Heick i Suzuki Swift er nu forrest i kampen om DM i rally.
Weekendens ultra lange og hårde rally på Lolland blev en stor succés for Henrik Jensen og Leif Heick i deres Suzuki Swift 1600 Challenge.
 

Løbet strakte sig reelt over 3 dage, startende fredag morgen med gennemkørsel og noteskrivning på de mange kilometer hastighedsprøve. Lørdag aften kl. 20 gik starten fra Kettinge Hallen og natten blev brugt til at køre løbets første 6 hastighedsprøver.


Henrik Jensen, Kalundborg/Leif Heick, Hegnsvig, i Suzuki Swift 1600 Challenge, fik en sikker 1. plads i fjerde afdeling af Danmarksmesterskabet i rally.
(Foto: Brian Juel)

Efteråret havde indfundet sig med blæst og kølighed, men med tørvejr og næsten fuldmåne over det flade Lollandske landskab, var betingelserne perfekte til rally. Suzukien kunne parkeres kl. 03.00 til en kort natpause og blev startet op søndag morgen kl. 08.00, til de resterende 13 hastighedsprøver.

Kampen om placeringerne var intens mellem Jensen/Heick og deres konkurrenter, men alt lykkedes i sidste ende. De kom i mål på et af de hårdeste danske rallies set i mange år. Halvdelen af deltagerne fik ikke den triumf bare at gennemføre, men måtte se sig slået ud af tekniske problemer. Det viser lidt om Henrik’s taktiske egenskaber, som sammen med speeden, får holdet sikkert i mål med en klassesejr.

Både Henrik og Leif roser arrangørens evne til at afvikle så langt et rally. Det blev meget professionelt styret og perfekt afviklet. Deltagerne oplevede ikke ventetider med huller i afviklingen og officials overalt i løbet kendte deres opgaver til bunds.

Med sejren er Henrik og Leif kun lige netop kravlet op på førstepladsen i DM-kampen, med bare et point, så de næste 2 rallies skal sidde lige i skabet for at sikre mesterskabet.

DM5 køres på Fyn allerede 26.-27. september og sidste afdeling 2 uger efter i Slagelse, hvor rallycentrum er på Antvorskov Kaserne.

Troels Lund


Læs mere om:
 • Nykøbing F
 • 13/09/08 - Nykøbing F - DM Rally - DM
 •  
   

  DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
     ASETEK SIMSPORTS