Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Formel 3 UK

Magnussen til F3 test hos Carlin

Formel 3 UK 
17/09/08 

Kevin Magnussen skal teste Formel 3 for engelsk topteam
Det danske stortalent Kevin Magnussen skal torsdag teste for det førende engelske Formel 3 team Carlin Motorsport. Den kun 15-årige Kevin Magnussen er i gang med sin første sæson i formelbiler, men har allerede ved flere lejligheder vist sit store talent.
 

Hans dominans i den danske Formel Ford serie, har givet genlyd i udlandet og Kevin har allerede testet Formel BMW, Formula ADAC Masters og Formel Renault, men Formel 3 testen for Carlin Motorsport er den hidtil største udfordring.
Den lille racer på 550 kg. yder omkring 250 HK og har en acceleration fra 0-100 km/t på omkring 3 sekunder. Dertil kommer så den downforce, der kommer fra bilens vinger, som gør at den har svinghastigheder, der langt overgår det Kevin Magnussen tidligere har prøvet.

Testen finder sted på Pembrey i Wales, en bane Kevin ikke tidligere har kørt på, men teamet har masser af erfaring, som Kevin kan trække på.
Carlin Motorsport er et af de største formel teams udenfor Formel 1 og med 150 løbssejre på 9 år og 3 engelske mesterskaber i Formel 3, er det et absolut topteam Kevin Magnussen skal teste for.

Formel 1 kørere som Sebastian Vettel, der netop har vundet sit første Formel 1 løb på Monza, samt Nico Rosberg, Robert Kubica og Takuma Sato har alle kørt for Carlin Motorsport.
Teamet besætter i øjeblikket også de tre første pladser i dette års engelske Formel 3 mesterskab.


(Foto: Jan Kaiser)

Tirsdag besøgte Kevin teamet, hvor han fik støbt sæde til den forestående test og siden har den unge teenager ikke kunne sove.
”Jeg glæder mig helt vildt. Jeg kan slet ikke vente” fortæller en spændt Kevin Magnussen fra England. ”Jeg har ikke kunne sove de sidste par nætter og kommer nok heller ikke til at sove i nat. Det bliver det vildeste, jeg endnu har prøvet. Den bil har så meget downforce – 30 gange mere end jeg før har prøvet. Det skal jeg selvfølgelig vænne mig til, men jeg skal bare prøve, at lære så meget som overhovedet muligt. Testen er ment som en forberedelse til næste år, hvor jeg håber at kunne få et sæde i engelsk Formel 3. Der er ikke noget pres, andet end at jeg selvfølgelig bare må gøre det så godt jeg kan – og så have det sjovt undervejs”.


Læs mere om:
  • Kevin Magnussen
  • Carlin Motorsport
  • Pembrey
  •      ASETEK SIMSPORTS