Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DTC Cup

Ny, men kendt, kører på JM Racings hold

DTC Cup 
18/09/08 

JM Racing er tilbage med alle sine biler – en i Bel-Ray SSC Challenge og to i Danish Touringcar Championship – når der i weekenden køres motorløb på Padborg Park. Teamets to faste kørere Jens Ole Mathiesen (Grindsted) og Kasper Jensen (Aalborg) får denne gang følge af Michael Holden (Rødding), som skal have sin debut i Danish Touringcar Championship i teamets BMW 320i E46.
 

Men selv om Michael Holden er debutant i kongeklassen, er han ikke et nyt navn hos JM Racing. Køreren fra det sydlige Jylland har således flere gange stillet op for JM Racing. Han har kørt Renault Clio Cup for teamet, og så var han også med på teamets mandskab, da man vandt et 4-timers løb på Padborg Park i efteråret 2005.

”Det bliver helt sjovt at komme ud at prøve kræfter med DTC. Jeg håber, at det kommer til at gå rimeligt, men jeg har ikke sat nogen forventninger op, for det er hårde gutter, jeg skal op imod,” siger Michael Holden. ”Hvis jeg kan fuldføre de tre heats og samtidig få et fornuftigt resultat, så skal jeg vist være tilfreds.”


Michael Holden (midten) vender tilbage til sit gamle vinderhold JM Racing.
(Foto: JM Racing)

I denne uge tester Michael Holden for første gang sin DTC-racer, men her vil han kunne gøre brug af erfaringen fra de løb, han i de sidste par sæsoner har koncentreret sig om i primært Tyskland, hvor han har kørt en baghjulstrukket Porsche.

”Jeg skal bruge noget tid på at vænne mig til bilen, men jeg tror, at det kommer til at gå hurtigt,” slår Michael Holden fast. ”I første omgang gælder aftalen for løbet på Padborg, og så har vi snakket løseligt om Jyllandsringen, og det kunne sagtens ske, at jeg også stiller op der. Det afhænger af, hvor mange omgange jeg er bagefter…”

Hos JM Racing glæder man sig til at have Michael Holden tilbage på holdet. Det gælder også hos Kasper Jensen, der for første gang skal arbejde sammen med ham.

”Det bliver dejligt. Jeg glæder mig helt klart til at få en teamkammerat igen, og jeg kender jo Michael fra Clio Cuppen, og han er en fin fyr. Han har efterhånden kørt en del i baghjulstræk, så jeg tror, at han kan gøre en god figur i E46’eren – det er jo også en god bil,” siger nordjyden med et glimt i øjet. Den bil, som Michael Holden skal køre, var netop den Kasper Jensen brugte ved det seneste løb i DTC på Sturup Raceway.

”Denne gang skal jeg tilbage i min normale bil, og jeg glæder mig selvfølgelig til løbet på Padborg Park. Jeg synes, at vi fik en god oplevelse med os fra Sturup, hvor vi fik gjort en rigtig god figur. Vi var, hvor vi skulle være. Vi var fremme, hvor gassen brændte, og nu kommer jeg tilbage i min E90, og det glæder jeg mig til,” siger han. ”Jeg tror ikke, at der er den store omstilling. Jeg vendte mig med det samme til E46eren, og jeg har kørt så meget i E90eren, så det kan højst blive en omgang eller halvanden, inden jeg er på plads.”

”Padborg Park har været en af de baner, hvor tidtagningen har været meget tæt, og det vil den blive igen,” forudser Kasper Jensen om weekendens løb. ”Jeg skal være blandt de 5-7 bedste – det tror jeg, at jeg har farten til, og løbet kan så gå i samme retning som på Sturup. Alt kan jo ske. Det er jo tæt, og alle vil være der, så der er ikke nogen tvivl om, at det bliver hårdt og svært. Men jeg tror på det. Man skal op blandt de otte første, hvor man vender i heat 1, for så kan alt ske i heat 2. Jeg kunne godt tænke mig at få lov til at køre en topplacering hjem i heat 3.”

Mens løbet i Danish Touringcar Championship er det næstsidste i denne sæson, forholder det sig anderledes med deltagerne i Bel-Ray SSC Challenge.

”Det er jo finale for os i Special Saloon Car, hvor placeringerne skal afgøres,” siger Jens Ole Mathiesen. ”Padborg Park er jo en bane, hvor kørerne med de mange hestekræfter har en fordel, så jeg har ikke de store forventninger, men jeg håber da, jeg kan komme i top 8. Der er ingen tvivl om, at dem med de store motorer render fra os.”

”Jeg ligger på en fjerdeplads i klassen. Hvis jeg skal blive treer, så skal jeg i top 3 i klassen, men så kræver det også, at Michael Klostermann udgår. Målet er at slutte blandt de 4-5 bedste, men jeg har også den udfordring, at ham, der ligger på femtepladsen, er Niels Ole Andersen, og han har mange flere hestekræfter end mig.”

JM Racing

Læs mere om:
  • Jens Ole Mathiesen
  • Kasper Juul Jensen
  • Michael Holden
  • JM Racing
  • Padborg Park
  • 21/09/08 - Padborg Park - Danish Touringcar Challenge - DTC mesterskabet
  • 21/09/08 - Padborg Park - Special Saloon
  •