Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Ford - DK

Danmarks yngste racerkører debuterer i Formel Ford

Formel Ford - DK 
17/09/08 

Lasse Neuchs kører sit første billøb på sin 15 års fødselsdag
Deltagerne i Formel Ford bliver yngre og yngre, men ved weekendens Padborg Super Prix på Padborg Park bliver der sat en ny rekord, som bliver svær at slå. Rent faktisk er der tale om en rekord, som andre nye kørere i klassen kun vil være i stand til at tangere, for under den kan de ikke komme.
 

Lasse Neuchs, Kirke Hyllinge, bliver nemlig den seneste og hidtil yngste startende i et Formel Ford-løb på dansk grund. Skoleeleven fylder 15 år på lørdag, hvor han først skal ud i en træning og en tidtagning, inden han afslutter sin fødselsdag med at køre sit første egentlige billøb over 12 omgange. Og netop i Formel Ford-klassen valgte man fra Dansk Automobil Sports Unions allerede i halvfemserne er gå bort fra den hidtidige praksis, der krævede kørekort og dermed status af myndig, hvis man ville til start i klassen.


Lasse Neuchs bliver Danmarks hidtil yngste Formel Ford-kører, når han på lørdag debuterer på Padborg Park.
(Foto: Dennis Bjerringfeldt)

Aldersgrænsen blev sat ved 15 år, da man ønskede at give de danske teenagere samme muligheder for at gå fra ungdommens kartingklasser til den første af de mange formelklasser, der har Formel 1 som den ultimative kransekage. År for år har flere og flere kørere skiftet gokarten ud med en Formel Ford, og det er blevet specielt tydeligt i denne sæson, hvor man til dato bl.a. har kunnet opleve en teenager anno 1991, fem af årgang 1992 og en enkelt fra 1993 i feltet.

Men nu har Lasse Neuchs også meldt sig under fanerne. Han har overtaget den velafprøvede Mygale, som Søren Zylauv, Holsted, sidste år kørte til en fjerdeplads i Danmarksmesterskabet og tog en sikker sejr med i Zetec Cuppen, og nu skal talentet fra kartingsporten så prøves af. Og talent har den unge midtsjællænder da. Sidste år blev han klubmester i Rødby Go Kart Klub i Pop 1-klassen, ligesom han i samme disciplin sluttede på tredjepladsen i Dansk Automobil Sports Unions junior cup.


På sin 15 års fødselsdag får Lasse Neuchs sin debut i Formel Ford-klassen i denne Mygale.
(Foto: Dennis Bjerringfeldt)

Lasse Neuchs er dog ikke den eneste, der kan skrive sig ind i rekordbøgerne med en ny aldersrekord. Det kan Kevin Magnussen og Dennis Lind, begge Roskilde, også.

De to er dels i kamp om Ford Junior Cuppen og den medfølgende VM-billet, dels i kamp om Danmarksmesterskabet. Mens Ford Junior Cuppen skal have fundet sin vinder ved Padborg Super Prix, så den heldige kører i god tid kan forberede sig på sin deltagelse i Formel Ford Festivalen, kan der måske – måske ikke – falde en forhåndsafgørelse i kampen om Danmarksmesterskabet. Og uanset om det bliver Kevin Magnussen eller Dennis Lind, som tager denne titel, så vil begge 15-årige være i stand til at forberede den hidtidige rekord, som den dengang 17-årige Nicki Thiim, Tyskland, satte, da han tog titlen i 2006.

Stillingen i Danmarksmesterskabet for Formel Ford:

Plac.KørerMærkePoint
1.Kevin MagnussenAquila-Duratec204
2.Dennis LindVan Diemen-Duratec175
3.Søren MoseboRay-Duratec142
4.Jesper K. EgebartRay-Duratec138
5.Mikkel C. JohansenVan Diemen-Duratec120
6.Tommy NygaardVan Diemen-Zetec112
7.Niels-Ejnar RytterRay-Duratec83
8.Nils K. VestergaardMygale-Duratec79
9.Martin L. HansenAquila-Duratec61
10.Claus FrøkjærVan Diemen-Duratec51
11.Thomas LundVan Diemen-Duratec44
12.Frederik DannevangVan Diemen-Duratec31
13.Kasper V. KroghVan Diemen-Zetec21
14.Frank MortensenRay-Duratec20
15.Mirza LovicVan Diemen-Zetec19

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Dennis Lind
  • Kevin Magnussen
  • Lasse Neuchs
  • Padborg Park
  • 21/09/08 - Padborg Park - Formel Ford - DK - DM
  •