Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Volkswagen Polo Cup Danmark

Polo-debutant:
”Jeg skal have brændt noget energi af”

Polo Cup - DK 
17/09/08 

Klaus Ellmies jagter podieplads i sit debutløb i Volkswagen Polo Cup
Klaus Ellmies, Haderslev, har prøvet lidt af hvert igennem sin motorsportskarriere. Det er bl.a. blevet til en DM-titel i Yokohama Cuppen for de serienære standardvogne op til 1600 cm3. Siden har han både forsøgt sig med den større klasse for to-liters biler og Renault Clio Cuppen, inden han for et par år siden tog springet til SSC Challenge med en vild og fyrig Mercedes, der havde en fortid i den tyske DTM-serie.
 

I weekenden gælder det en ny udfordring. Ved Padborg Super Prix stiller han til start i mærkeklassen Volkswagen Polo Cup.


Klaus Ellmies prøver i weekenden kræfter med Volkswagen Polo Cup.
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

”Jeg skal have brændt noget energi af,” siger sønderjyden, som kun har været til start i et enkelt langdistanceløb i denne sæson. ”Lysten er der jo stadigvæk. Det er altid et spørgsmål om penge og tid, for jeg er i gang med at renovere et ældre hus, og hvis man skal køre race, går alle weekenderne om sommeren jo på det, og så får man ikke lavet hus. Og om vinteren slet ikke.”

Når feltet lørdag formiddag ruller ud på banen for at gennemføre den første træning, bliver det første gang overhovedet, at han sidder bag rattet af et eksemplar af de identiske racerbiler fra Volkswagen Polo Cuppen, hvor den turboladede motor under motorhjelmen kan præstere 180 hestekræfter.

”Min store fordel er, at jeg kommer fra sidst at have kørt en Mercedes med mange hestekræfter og ned i en mindre bil, der ikke har så mange hestekræfter,” siger han. ”Og banen, ja, den kender jeg også. Det er i hvert fald ikke nogen undskyldning. Jeg har også en arv at løfte fra Brian Mikkelsen, Jens Enemark og de andre gæstekørere, som har gjort det godt i år, så jeg håber, at jeg må gøre noget tilsvarende.”

Da årets sæson i Volkswagen Polo Cuppen tog sin begyndelse i det tidlige maj, dukkede Brian Mikkelsen, Vejle, op og kørte fra det øvrige felt, hvor Dennis Elgaard, Farsø, dog gjorde det lettere for ham ved at tyvstarte og indkassere en straf. Siden har Dennis Elgaard vist masser af speed i klassen og bragt sig i front af tabellen med to sejre og en andenplads i de tre seneste løb.


Flere gange i år har gæstekørerne sat deres præg på Volkswagen Polo Cuppen.
(Foto: Henning Smed)

”Jeg vil sige, at jeg som minimum vil gå efter en podieplads, for der er jo også Elgaard og nogle af de andre, som godt kan køre i klassen. Hvis ikke jeg kommer på podiet, vil jeg nok være skuffet over mig selv,” siger Klaus Ellmies om sine ambitioner for weekenden.

”De andre kørere, jeg har talt med, siger, at Poloerne er nemme at køre i. Jeg har jo en fordel at have kørt Clio Cuppen, for fra cup-klasserne ved man jo, at man skal finde det sidste i sig selv. I sådan en klasse er alt det med justeringer af bilen mest noget psykologisk. Det er bare at tørre øjnene og komme af sted.”

Klaus Ellmies’ tilstedeværelse er lidt af en drøm, der er gået i opfyldelse for Christoffer Østerby, Virum, og Thomas Faraas, Norge. De to blev begge elimineret i et massesammenstød ved sidste løb, hvilket betød, at Dennis Elgaard pludselig fik sig et komfortabelt forspring i mesterskabet. Kan Klaus Ellmies tage points fra Dennis Elgaard, vil Christoffer Østerby og Thomas Faraas få mulighed for at indhente ham og holde liv i deres mesterskabsdrømme.

Stillingen i Volkswagen Polo Cup:

Plac.KørerPoint
1.Dennis ElgaardFarsø67
2.Christoffer ØsterbyVirum52
3.Thomas FaraasNorge47
4.Jan SeerupGreve Strand43
5.Anders FjordbachAalborg36
6.Preben MøllerHavndal32
7.Jens EnemarkKruså23
8.Kenny BremerstentKolding22
9.Brian MikkelsenVejle20
10.Thue KristensenViborg17
11.Kasper BordingRanders14
12.Rasmus KlarskovKalundborg13
Henrik LarsenGudbjerg13
Kennie FrydkjærFredensborg13
15.Peter GöbelTyskland12
16.Morten TruelsenDanmark10
17.Jens Ole MathiesenGrindsted9
Anders ByrielRanders9
Jesper LaugesenÅrhus9
20.Christian ReeVedbæk7
Jørgen KlausenHaslev7
22.Lars Erik JensenSkanderborg6
Peter GöbelTyskland6
24.Ruben PadkjærEgtved5
Tom KisbyeDanmark5
26.Pia BachViborg4
27.M. V. RasmussenHolbæk3

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Christoffer Østerby
  • Dennis Elgaard
  • Klaus Ellmies
  • Thomas Faraas
  • Padborg Park
  • 21/09/08 - Padborg Park - Polo Cup - DK
  •