Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

DM i Rally

Endnu en klassesejr til PA-Motorsport

DM Rally 
17/09/08 

Lørdag og søndag deltog PA-Motorsport i 4. afdeling af DM i rally. Det var et lidt specielt løb, Sydhavnsrally, da det startede lørdag aften med mørkekørsel og først sluttede søndag sidst på eftermiddagen.
 

Der var 52 biler til start til løbet, og der blev tilbagelagt i alt 650 km. Heraf var de 240 km hastighedsprøve fordelt på 19 prøver. Et langt løb og det betød også at kun 25 deltagere gennemførte, her iblandt det bornholmske team.

Hele fredagen og en del af lørdagen kørte Preben Andersen notekørsel sammen med Mie Petersen, der var med som co-driver da Jesper Borgen var forhindret, så de var helt klar over hvilke udfordringer de skulle igennem henholdsvis lørdag og søndag. Og der var ikke en finger at sætte på samarbejdet mellem Preben og Mie Petersen.
Mekanikerne Brian Borgen og Michael Jensen var med og skulle sørge for at BMW M3 var fit for fight hele løbet.


(Foto: PA-Motorsport)

Starten gik til 1. prøve gik kl. 19.50, og strategien var klar; stabil og sikker kørsel, da målet med løbet var at samle point. Teamet var efter 3. afdeling 1 point fra den generelle 1. plads i kampen om danmarksmesterskabet i gruppen for ældre tunede biler, og at hente flere point hjem nu ville gavne godt.

Der blev tilbagelagt 6 prøver i mørket lørdag aften og nat, og det gik i det store hele rigtig godt. Der blev lavet 2 mindre fejl på prøverne, og der blev givet tilpas med gas, men ikke så meget at der blev kørt på grænsen. Det betød at teamet lå på en 10. plads generelt og på en 1. plads i klassen, da de kørte ind til nat-pausen omkring kl. 1.45. Der var 38 sekunder til nr. 2 i klassen så det var et godt forspring inden de mange prøver lørdag.

Løbet forsatte for teamet lørdag kl. 8.10. Det var meget konkurrence og der blev kørt tæt, så dagen igennem skete der konstant ændringer i placeringerne, og teamet var placeret fra nr. 7 til 10 generelt. For at passe godt på bilen og for ikke at foretage nogle alt for satsede handlinger blev der ikke kørt top-fart på de lige lange stykker, mens der til gengæld blev givet lidt mere gas de steder, der bare passede til BMW M3’s opsætning.

Og da teamet kørte i mål efter 19. og sidste prøve var det som suveræn vinder af gruppen og som nr. 8 generelt. Og temaet var mere end tilfredse, da de havde opfyldt deres mål om at hente flest mulige point hjem, nemlig max point for et løb der er 20 point. Det betyder at de nu fører danmarksmesterskabet i gruppe H med 19 point.

Nu går teamet bilen efter inden 5. og næstsidste afdeling af DM skal køres om 14 dage på Fyn, og går det lige så godt igen kan teamet kalde sig danske mestre allerede efter det løb.

PA-Motorsport
Heidi


Læs mere om:
 • Mie Petersen
 • Preben Andersen
 • PA-Motorsport
 • Nykøbing F
 • 13/09/08 - Nykøbing F - DM Rally - DM
 •  
   

  DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
     ASETEK SIMSPORTS