Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

DM i Rally

2'er efter hektisk duel i fjerde DM-runde

DM Rally 
17/09/08 

Havde det ikke været for en banal og ærgerlig punktering, kunne pointregnskabet i DM-opgøret for tunede 2-hjulstrukne rallybiler have set bedre ud for Tim Svanholt og Per Henriksen, end det gør efter den fjerde runde af mesterskabsturneringen, der blev kørt i Kettinge Sydhavsrally på Lolland.
 

Roskilde-holdet var stærkt kørende i deres VW Golf GTI Kit Car og duellerede på sekunder og brøkdele af sekunder med ærkerivalerne Martin Johansen og Finn Thomsen i Suzuki Swift Super 1600. Vinderne af sæsonens anden DM-runde, Ib Kragh og Karsten Isaksen i Renault Clio Super 1600 hang på som en skygge. Klar til at slå til, hvis en af konkurrenterne skulle falde fra.

På den lollandske turneringsrundes 18 hastighedsprøver med en samlet distance på henved 240 kilometer var primært Martin Johansen og Tim Svanholt, som dominerede den tunede 2WD-klasse.

Martin Johansen var hurtigst på halvdelen af prøverne, Tim Svanholt på syv og Ib Kragh på to. Tim Svanholt var i øvrigt generelt hurtigst på to af prøverne, end ikke de 4-hjulstrukne biler, som normalt dominerer generalklassementet i DM-løbene, kunne følge med.

Sekundduellerne mellem de tre førende i den tunede 2WD-klasse var så intens, at Tim Svanholt, Martin Johansen og Ib Kragh på løbets sidste hastighedsprøve i den nævnte rækkefølge sluttede af med at være de hurtigste i Top-3.

Løbets første hastighedsprøver blev kørt dels i tusmørke og dels om natten, mens de øvrige blev kørt i dagslys. Og ved restarten efter de første seks prøver havde Martin Johansen taget føringen foran Tim Svanholt og Ib Kragh.

Roskilde-holdet begyndte at trække ind på Suzuki-parret, kørte på nogle prøver fem-seks sekunder hurtigere, men så punkterede de på en prøve og måtte køre den efterfølgende prøve med for lidt luft i hjulet.

Det medførte et tidtab på 15-16 sekunder i forhold til Suzuki-rivalerne, som fortsatte i højt tempo for at holde de to kørere fra Hedeland Motorklub i Roskilde på afstand.

Efter den lollandske batalje, der kun havde 25 ud af 53 startende biler i mål, er stillingen i Martin Johansens favør. Han fører mesterskabet i 2WD-klassen med 62 point fulgt af Tim Svanholt med 55 point og Ib Kragh med 47 point.

Hvis Svanholt skal sikre sig mesterskabet, skal han vinde de to resterende DM-runder, så der er ikke plads til punkteringer eller andre banaliteter på Fyn den 27. oktober eller ved Slagelse den 10. oktober, når pointregnskabet gøres endeligt op.


Læs mere om:
 • Per Henriksen
 • Tim Svanholt
 • Svanholt Motorsport
 • Nykøbing F
 • 13/09/08 - Nykøbing F - DM Rally - DM
 •  
   

  DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
     ASETEK SIMSPORTS