Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Padborg Super Prix bliver et vigtigt DTC-løb

Danish
Touringcar
Challenge 

16/09/08 

Racet på Padborg Park kan afgøre mesterskabschancerne for en række kørere
Alle løb på årets kalender i Danish Touringcar Championship er i princippet vigtige, men det kommende Padborg Super Prix kan måske blive vigtigere end de fleste.
 

Som den næstsidste mesterskabsafdeling i en sæson, der har budt på både jævnbyrdighed blandt topkørerne og overraskelser, som den sejr Kristian Poulsen, Padborg, i denne måned tog på Sturup Raceway, kan løbet på racerbanen ved den dansktyske grænse blive afgørende for, hvem der skal være med i den endelige afgørelse om årets Danmarksmesterskab.

Fire kørere skilte sig tidligt på sæsonen ud. Det er Henrik Lundgaard, Hedensted, Jan Magnussen, England, Michael Outzen, Ringe, og Tom Pedersen, Christiansfeld. Og de er stadig med i titelkampen.

Aktuelt er det Tom Pedersen, der fører mesterskabet. Resultaterne fra den seneste DTC-afdeling har bragt ham tilbage på førstepladsen af tabellen med to points mere end Jan Magnussen, England.


Tom Pedersen kommer til Padborg Super Prix med en føring i Danish Touringcar Championship, som han skal forsøge at bevare, mens Kristian Poulsen (i baggrunden) skal forsøge at fortsætte de gode takter fra seneste DTC-afdeling.
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

Det er kun lige nu, at jeg er etter i mesterskabet. Vi skal jo også trække vores dårligste resultat fra til sidst, og her har jeg en udelukkelse fra Jyllandsringen, som kommer til at gøre ondt,” siger sønderjyden. ”Det er svært at tro på etteren, men jeg håber på at blive toer i mesterskabet, selv om det også bliver svært. Jeg får meget vægt i bilen på Padborg Park, som er en bane, hvor Henrik Lundgaard og Michael Outzen er hurtigere, så det bliver svært. Men jeg sigter på at slå dem.”

Netop de lyseblå Chevroletter har kunnet trække sig sejrrige ud af de to sidste finaler, der er blevet kørt på Padborg Park. Ved løbet før sommerferien var det Michael Outzen, som vandt, men det er Henrik Lundgaard, som er bedst placeret i mesterskabet med en tredjeplads, 17 points efter Tom Pedersen.

”Vi har holdt kontakten efter det sidste løb på Sturup, hvor Jan heldigvis sætter points til, og det gør det spændende, og selv om vi begynder at smide points væk, ligger vi stadig tæt. Så er Jan nogle og tyve points foran, men alt er jo muligt, specielt til de sidste løb,” siger Henrik Lundgaard.

”Jeg tror, at vi kan få flere points hjem fra Padborg Park end Tom kan, og forhåbentlig også end Jan kan. Så kan det være, at vi er meget tæt på at være status quo og måske have et lille forspring til Jan inden det sidste løb. Men så kan alt ske. Vi kan få regnvejr. Vi er i hvert fald stadigvæk optimister.”


Michael Outzen vandt på Padborg Park før sommerferien, mens Jan Magnussen skal helt tilbage til foråret 2006 for at finde sin sidste sejr på banen.
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

Af de fire mesterskabskandidater er det kun to af dem, der tidligere har erobret finalesejre. Michael Outzen, Ringe, gjorde det i år, mens vi skal tilbage til foråret 2006, før vi finder Jan Magnussens enlige finalesejr på Padborg Park.

”Jeg er ikke urolig,” siger Jan Magnussen forud for sæsonens to sidste DTC-afdelinger. ”Vi skal alle smide fire heats væk, og med den afdeling jeg ikke deltog i, har jeg nu fire nulscorer, så det ser slet ikke så skidt ud”.

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Henrik Lundgaard
  • Jan Magnussen
  • Michael Outzen
  • Tom Pedersen
  • Chevrolet Motorsport Danmark
  • Team Den Blå Avis
  • Team Telesikring Racing
  • Padborg Park
  • 19/08/07 - Padborg Park - Danish Touringcar Challenge
  •