Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

DM i Rally

Rallyopgøret spidser til

DM Rally 
16/09/08 

Subarus Christian Jensen toer i årets fjerde DM-runde
Sidste års sølvvindere i rally Christian Jensen og Søren Tøndborg er inde i en stejlt stigende formkurve efter utallige tekniske problemer tidligt på året med deres nye 2008-udgave af Subarus rallyvåben Impreza WRX STi.
 

"Det var træls i starten, men nu har vi fået styr på motor og undervogn, og vores resultater er blevet bedre løb for løb," sagde Christian Jensen ved målet i Kettinge Sydhavsrally på Lolland, hvor årets intense rallyopgør fortsatte for fuld fart og med masser af drama.


Christian Jensen og Søren Tøndborg kørte med en ny motor i bilen, og satser på, at den bliver endnu bedre i DM-runderne på Fyn den 27. september og på Sjælland 10. oktober.
(Foto: Michael Eisenberg)

Christian Jensen og Søren Tøndborg kørte deres Subaru Impreza WRX Sti ind på andenpladsen efter hårde dueller med dagens vindere Brian Madsen og Henrik Vestergaard i Peugeot 207 Super 2000, men foran mærkekonkurrenterne Max Christensen og Dorthe Ravn i Subaru Impreza WRX Sti, der blev nr. 3.


Christian Jensen og Søren Tøndborg var hurtigst på fire hastighedsprøver og blandt de hurtigste på flere andre.
(Foto: Michael Eisenberg)

I den samlede stilling er det stadig Max Christensen og Dorthe Ravn, der fører med 57 point, mens Brian Madsen og Henrik Vestergaard nu er på andenpladsen med 46 point. Christian Jensen og Søren Tøndborg er med 43 point avanceret til en samlet fjerdeplads i mesterskabet.

Massivt mandefald blev konsekvensen af de danske rallykøreres benhårde satsning på de 240 kilometer hastighedsprøver på Lolland. Kun 25 af 52 startende biler kom i mål. Blandt de udgåede var to af bilerne fra Subaru Rally Team.

På den syvende af løbets 19 hastighedsprøver var det Jørgen Pilgaard og Freddy Pedersen, der ramte en container. Bilen blev for skadet til at fortsætte, men med 44 point fra de tre foregående runder er holdet stadig på tredjepladsen i den samlede stilling.

Og på løbets niende hastighedsprøve ramte uheldet de syvdobbelte danmarksmestre Karl-Åge Jensen og Hans Marx, da de med topfart spandt i et sving og ramte et hus, dog uden at nogen kom noget til. Med 35 point fra de tre første DM-runder er de på en samlet femteplads i 4WD-klassen.


Karl-Åge Jensen og Hans Marx drev deres Subaru Impreza WRX Sti til det yderste i jagten på DM-point, og skønt dagen sluttede i et ærgerligt spin og en murvæg er de stadig i Top-5 i den samlede DM-stilling.
(Foto: Michael Eisenberg)

Kampen om DM i rally er fortsat helt åben inden de to sidste løb på Fyn den 27. september og på Sjælland den 10. oktober.


Michael Eisenberg

Læs mere om:
 • Christian Jensen
 • Hans Marx
 • Karl-Åge Jensen
 • Søren Tøndborg
 • Nykøbing F
 • 13/09/08 - Nykøbing F - DM Rally - DM
 •  
   

  DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
     ASETEK SIMSPORTS