Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Moto GP

Historisk sejr til Valentino Rossi

Moto GP 
15/09/08 

Søndag eftermiddag amerikansk tid blev der skrevet motorsportshistorie: Den italienske mega-stjerne og 7-dobbelte verdensmester, Valentino Rossi, kørte sin Fiat Yamaha til sejr i historiens første MotoGP VM-løb på den legendariske Indianapolis Motor Speedway, hjemsted for det berømte Indy 500 billøb.
 

Ved samme lejlighed satte Rossi ny rekord: Med i alt 69 Grand Prix sejre er han historiens mest vindende MotoGP kører, når det handler om sejre i MC-sportens top-kategori. Dermed overgik Rossi landsmanden Giacomo Agostini.


Valentino Rossi skrev motorsportshistorie, da han søndag eftermiddag i sjask regnvejr kørte sin Fiat Yamaha til sejr i MotoGP historiens første Grand Prix på den legendariske Indianapolis Motor Speedway.
(Foto: Scandinavian Racing Press)

Også selve racet fik et næsten historisk forløb. Orkanen Ike strøg henover USA og Indianapolis lå i periferien. Da Ike snittede Indiana, væltede regnen ned i stride strømme og blæsten gjorde et ekstremt vanskeligt at køre.
Resultatet blev, at løbsledelsen valgte at standse MotoGP løbet – heldigvis på et tidspunkt hvor der var tilbagelagt tilstrækkelig meget af løbsdistancen til, at kørerne kunne tildeles fuldt antal VM-points.

Rossi var da suverænt i spidsen og opnåede ikke bare 25 VM-points for den historiske sejr, men bragte sig også i en situation, hvor han har store muligheder for at tage årets VM-titel i det kommende løb, som finder sted om 14 dage på den japanske Twin-Ring Motegi. Der resterer fire løb i VM-kampen, der tildeles 25 VM-points for en løbssejr og Rossi har nu et forspring på 87 points.

I USA blev amerikaneren Nicky Hayden nr. 2. En velfortjent sejr i et løb, hvor Honda offentliggjorde beslutningen om, at verdensmesteren fra 2006 til næste år ikke skal køre for Hondas fabriksteam. Endnu uofficielt har Hayden skrevet kontrakt med Ducati – som i USA ikke havde et særlig heldigt løb. Ducatis regerende verdensmester, australieren Casey Stoner, måtte nøjes med fjerdepladsen i mål.

For Fiat Yamaha teamet blev Indianapolis Grand Prix’et en stor triumf, for teamets anden kører, den unge spanier Jorge Lorenzo, sluttede på 3.pladsen og har nu taget to podieplaceringer i træk.

Resultat, Indianapolis Grand Prix:
14. afd. af MotoGP VM
Indianapolis, USA, 14. september 2008
1. Valentino Rossi (ITA), Fiat Yamaha, 37m20,095s
2. Nicky Hayden (USA), Honda, +5,972s
3. Jorge Lorenzo (SPA), Fiat Yamaha, +7,858s
4. Casey Stoner (AUS), Ducati, +28,162s
5. Andrea Dovizioso (ITA), Honda, +28,824s
6. Ben Spies (USA), Suzuki, +29,645s

VM-stillingen efter weekend’ens løb:
1. Valentino Rossi (ITA), Fiat Yamaha, 287 pts.
2. Casey Stoner (AUS), Ducati, 200 pts.
3. Daniel Pedrosa (SPA), Honda, 193pts.
4. Jorge Lorenzo (SPA), Fiat Yamaha, 156 pts.
5. Andrea Dovizioso (ITA), Honda, 129 pts.
6. Chris Vermeulen (AUS), Suzuki, 117 pts.

Scandinavian Racing Press
i samarbejde med Eurosport og Fiat Yamaha

Vivi Siiger og Søren Clauding


Læs mere om:
  • Valentino Rossi
  • Indianapolis Motor Speedway
  • 14/09/08 - Indianapolis Motor Speedway - Moto GP
  •