Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Sensationel sejr til Vettel på Monza

Formel 1 
14/09/08 

Sebastian Vettel yngste vinder i Formel 1
Den 21 årige tysker Sebastian Vettel vandt sensationelt dagens Formel 1 løb på Monza i sin Toro Rosso.Det var både tyskeren og teamets første sejr. VM kandidaterne Massa og Hamilton endte som nr. 6 og 7.
 

I virkeligheden er det jo i dagens Formel 1 absolut ikke noget sensationelt over at manden på pole vinder, men at Vettel i det hele taget fik pole-position kan man stadig godt smile lidt af. Men når den slags under-dogs pludselig er med fremme hvor det er rigtig sjovt, er det ikke ualmindeligt at nerver, teknik eller bare den grumme fr. Fortuna blander et ordentlig skvæt malurt i suppen.

Men sådan skete det ikke for Vettel i dag - måske fordi det netop skete alligevel - for hans holdkammerat Sebastien Bourdais der var placeret som nr. 4 på gridden. Hans bil ville bare ingen steder og da han endelig trillede afsted var han allerede en omgang bagefter.

Og når så al uheldet var brugt op, så var der jo i virkeligheden fri bane for Vettel, der kørte mesterligt gennem regnen og de brutale vandmasser der sprøjtede op på alle sider af bilen. Kovalainen der var startet som nr. 2 og også endte som sådan kunne ikke gøre ret meget ved den ungen tysker.

Faktisk kom den største trussel for en suvenrænt godt kørende Lewis Hamilton der formåede at banke sig vej gennem feltet, på den måde man forventer af en rigtig kører. Hans uheld var at han endte met et pitstop mere end planlagt, da banen, trods forudsigelser om det modsatte, tørrede ud. Alle måtte ind og skifte til intermediates, men for en del faldt det belejligt sammen med deres pitstop nr. 2. For andre, der ikke havde planlagt andet end et stop, var det noget nær en katastrofe.

Resultatet blev at Vettel vandt foran Kovalainen og Kubica. På 4. pladsen kom Alonso, foran Heidfeld, og så som sagt VM kandidaterne Massa og Hamilton. Mark Webber tog det sidste point for Red Bull, mens Kimi Raikkonen, der tilsyneladende har det meget skidt med blandingen racerløb og regnvejr, endte lige uden for pointene som nr. 9.

VM kampen er tæt - og hvis alle løbene bliver så spændende og dramatiske som det her, får vi et godt efterår...

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Heikki Kovalainen
  • Robert Kubica
  • Sebastian Vettel
  • BMW Sauber F1 Team
  • McLaren Formula 1
  • Scuderia Toro Rosso
  • Monza
  • 14/09/08 - Monza - Formel 1 - FIA F1
  •