Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Kyalami i spil igen

Formel 1 
15/09/08 

Den sydafrikanske tidligere Grand Prix bane, Kyalami, er tilsyneladende i spil om en plads i Formel 1 kalenderen.
 

Ifølge en sydafrikansk avis, er Kyalami banen på vej til en plads i Formel 1 kalenderen. I hvert fald hævder avisen at der har været og er forhandlinger i gang mellem delstatsregeringen i Gauteng, hvor banen ligger, og FOM med Bernie Ecclestone i spidsen.

Avisen hævder også at de to parter er principielt enige og at der er nedskrevet et såkaldt "memorandum of understanding" og at man for så vidt kun mangler at underskrive en aftale. Avisen mere antyder også at race officials fra Sydafrika har været på besøg i Albert Park i Melbourne og på Silverstone. Det ventes også at de samme officials vil være på plads om små to uger når det første Grand Prix i Singapore køres.

En talsperson fra det sydafrikanske motorsportsforbund siger dog at der ikke har været nogen henvendelser fra FIA vedrørende dette. Modsat siger en talsperson fra provinsregeringen i Gauteng at man undersøger mulighederne i øjeblikket. Provinsen vil høj grad prøve at tiltrække turisme til provinsen, og en af mulighederne er netop motorsport på højt plan.

Det seneste Formel 1 Grand Prix på banen blev kørt i 1993 og blev vundet af Alain Prost i en Williams Renault foran Ayrton Senna i et løb hvor kun 7 blev klassificeret og kun 5 fuldførte.

Dons

Læs mere om:
  • Kyalami
  •