Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

DM i Rally

Forsvar af DM-føring i langt rally

DM Rally 
12/09/08 

Subaru Motorsport Danmark får formentlig hele følelsesregisteret i anvendelse, når der blændes op for Kettinge Sydhavs Rallly 2008 i weekenden: 13.-14. september.
 

DM-fighten er yderst tæt i DM-serien, hvor Max Christensen og Dorthe Ravn foreløbig har indkørt en føring med deres Subaru Impreza MRX 4WD, men lige i slipstrømmen følger mærkekollegaerne: Jørgen Pilgaard og Freddy Pedersen.

- Rallyet på Lolland/Falster er på imponerende 234 prøvekilometre, fortæller rallychauffør Max Christensen i telefonen fra sikkerhedsnotekørslen. – Det er dog et arrangement helt efter vores hoveder. En af vores hovedforcer er at holde tempoet højt gennem hele arrangementet, og så måske sætte en slutspurt på de allersidste hastighedsprøver, såfremt det er nødvendigt.


Max Christensen og Dorthe Ravn giver fuld gas i DM-fighten for firehjulstrukne rallybiler.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

Som en ekstra krølle på rallyet har løbsledelsen valgt, at de første 86 prøvekilometre skal afvikles i lørdag aften i nattens mulm og mørke på det flade Vestlolland. Herefter fortsættes fra søndag morgen med 150 kilometre fordelt på 13 prøver i dagslys. Søndag eftermiddag kl. 17.00 er deltagerne i mål efter et krævende arrangement, som stiller store krav til materiellets stabilitet.

- Rally i mørke gør egentlig ikke den store forskel for co-driveren, konstaterer Dorthe Ravn. – Informationerne skal som altid afleveres med rettidig omhu. Derfor har vi under etablering af sikkerhedsnoterne aftalt, hvorvidt man kan se de enkelte detaljer i terrænet om natten. Generelt betyder det nok et lidt nemmere job for mig, idet der ikke skal afleveres så mange kommandoer, men der er større risiko for at tabe tråden……


Der er stor tilskuer-interesse omkring DM-rallyserien, hvilket har baggrund i den tætte konkurrence blandt topteamene
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

- På rallybilen har vi selvfølgelig monteret fjernprojektører, supplerer Max Christensen. – Dette er også nødvendigt, når hastigheden sniger sig op den høje side af 200 km/t. Prøverne på Lolland/Falster byder på forholdsvis lange delstræk, og derfor har vi fået motorstyringen opdateret med en højere topfart.

Som fortræning til Kettinge Sydhavs Rally 2008 deltog Max Christensen og Dorthe Ravn i Nordborg Rallyet på Als, som var udpeget som DM for regionale rallies. Denne kategori betegner et en dags-rally, som har lidt kortere og færre hastighedsprøver i forhold til DM-serien.


Max Christensen og Dorthe Ravn er klar til fuld attack på hastighedsprøverne i Kettinge Sydhavs Rally 2008.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

Subaru Motorsport Danmark leverede en koncentreret indsats på Nordals med rallyteamets Subaru Impreza WRX, og hjemkørte hurtigste tider på alle 9 prøver. Dette gav en samlet generalsejr med et forspring på lidt over et minut til nærmeste konkurrent.

Max Christensen og Dorthe Ravn interviewes af fjernsynet efter deres nyetablerede samarbejde.

- Selvtilliden er derfor justeret ind til rally-braget på Lolland/Falster, afslutter Dorthe Ravn. – Her en konkurrencen helt i top med 10 firehjulstrukne rallyteams på startlisten, men heldigvis bliver der mulighed for at køre en enkelt bommert eller to ind igen inden målstregen. Samtidig skal vi også have i baghovedet, at næste DM-rally foregår allerede om 2 uger på Fyn, i øvrigt med samme afviklings-koncept omkring mørke og dagslys.

Subaru Motorsport Danmark

Åge Kirketerp Jensen

Læs mere om:
 • Dorthe Ravn
 • Max Christensen
 • Subaru Motorsport Danmark
 • Nykøbing F
 • 13/09/08 - Nykøbing F - DM Rally - DM
 •  
   

  DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
     ASETEK SIMSPORTS