Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans Series

Team Essex godt forberedt til årets finale

Le Mans
Series 

12/09/08 

I den kommende weekend gælder det sæsonens sidste løb for Team Essex. På den legendariske Grand Prix-bane Silverstone skal det femte løb i årets Le Mans Series køres, og her skal det danske Porsche-team cementere sin position som et af de bedste mandskaber i LMP2-klassen.
 

”Inden løbet ligger vi på en andenplads i teammesterskabet. Van Merksteijn Motorsport kan vi ikke indhente, men da der er ti points at køre om, og Saulnier Racing på tredjepladsen kun ligger syv points efter os, skal vi naturligvis kæmpe om at få de sidste, nødvendige points på kontoen, og det har vi tænkt os at gøre,” siger teamejer Peter Halvorsen.

I kørernes mesterskab deler Casper Elgaard og John Nielsen aktuelt den sammenlagte tredjeplads, og de er á point med Peter van Merksteijn på andenpladsen. Slår Team Essex denne gang Van Merksteijn Motorsport på Silverstone, vil Casper Elgaard og John Nielsen gå forbi hollænderen og erobre andenpladsen. Men også her gælder det, at der skal points på kontoen, hvis ikke Saulnier Racings to kørere skal passere den danske duo i tabellen.


Team Essex deltager på Silverstone i sæsonens sidste løb i Le Mans Series.
(Foto: Team Essex)

Som ved de fire forudgående løb i Le Mans Series strækker løbet på Silverstone sig også over 1000 km, og denne udfordring har Team Essex forberedt sig ekstra grundigt på.

”I de sidste par dage har vi haft vores Porsche RS Spyder på en såkaldt rig-test, hvor vi har fået testet støddæmpere, fjedre og en masse indstillinger,” forklarer John Nielsen. ”Det har været en rigtig givtig test, der sammen med vores seneste test på Estoril i Portugal har givet os meget, og det er vi glade for.”

Mens John Nielsen gennem årene har kørt mange løb på Silverstones Grand Prix-bane, bliver der tale om en helt ny oplevelse for Casper Elgaard.

”Jeg har været her tidligere,” siger han. ”Det var, da jeg kørte Formel Renault, og dengang var det på International-banen, som er 3,6 km lang i modsætning til Grand Prix-banen, som er 5,1 km lang. Men heldigvis indgår en stor del af forløbet fra International-banen også i Grand Prix-banen, så det er faktisk kun en halv bane, jeg skal lære.”

Praktiske oplysninger om weekendens løb i Le Mans Series
(danske tider)

Fredag
12.15 - 60 minutters fri træning
16.45 - 60 minutters fri træning

Lørdag
10.00 - 60 minutters fri træning
14.40 - 20 minutters kvalifikation for LMP1/LMP2

Søndag
12.20 - Start på Silverstone 1000 km.
18.20 - Seneste sluttidspunkt for løbet

TV-dækning af weekendens løb i Le Mans Series

Søndag
12.15-12.45 Eurosport
12.00-14.00 Motors TV
16.00-18.30 Motors TV
22.15-22.45 Eurosport


Læs mere om:
  • Casper Elgaard
  • John Elgaard Nielsen
  • Team Essex
  • Silverstone
  • 14/09/08 - Silverstone - Le Mans Series
  •