Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Special Saloon Car SS1

ProRacing viste tænder i Sverige

Special Saloon Car
SS1 

11/09/08 

Copenhagen Racing GP blev en weekend, der viste stort set alle de aspekter der er i at køre Special Saloon Car. Der blev som sædvanlig kørt rigtig godt ræs, og som sædvanlig var det også meget hyggeligt. Ikke nogen tvivl om at heat 2 søndag eftermiddag gav lidt malurt i bægeret, mere om det til sidst.
 

Lørdag morgen til første tidtagning var banen våd og kold og der blev naturligvis kørt på regnvejrsdæk. Meget tidligt i tidtagningen var Borum klar over at det ikke var godt. De regnvejrsdæk, der var med kunne slet slet ikke stå fast. ”Nu har vi fået helt styr på regnvejsopsætningen af undervognen, så der er rigtig god balance i bilen, men det hjælper altså bare ikke, når dækkene er helt færdige.” udtaler Jakob Borum, der bestemt ikke var tilfreds med sin startplacering som nr 16 samlet, og nr 5 i SS1.


Dækkene var ikke gode nok til at give en god startplacering til heat 1.
(Foto: www.keldolfert.dk)

Anden tidtagning, umiddelbart over middag lørdag blev kørt på en tør bane, og det blev en særdeles spændende tidtagning. Det er ikke nogen hemmelighed, at Borum og Vejby har kæmpet nogle brave kampe på banen i år, men det er første gang de ligger så tæt. Vejby tog pole med 6/1000 ned til Borum på anden startposition i SS1. Det svarer til afstand på lige knap 20 cm, tættere bliver det bare ikke.

Tidligere har Honda ProRacing været forfulgt af tekniske uheld på bilen, men ikke denne weekend. Efter de 2 tidtagninger, var det eneste der skulle gøres ved bilen, at den skulle vaskes, og fyldes op med benzin. Så der var god tid i teamet til at se noget ræs, og lørdag aften blev brugt på grillhygge.

Heat 1 søndag morgen blev kørt i regnvejr, med helt nye regnvejrsdæk monteret. Her viste Borum at resultatet fra tidtagningen ikke var retvisende. I løbet af ganske få omgang kørte han op fra en startplacering som nr 16 til en samlet 9 plads. Jens Ole Mathiesen lå længe meget tæt på Borum, dog uden at komme forbi, men hen imod slutningen af heatet lykkedes det trods alt. Resultatet taler nærmest for sig selv, Borum sluttede som 1’er godt 18 sekunder foran Vejby på andenpladsen i SS1, ligeledes fik Borum pointet for hurtigste omgangstid med en komfortabel margin på 0,5 sekund


Borum viste tænder i regnvejr i heat 1 søndag morgen, og holdt i lang tid Jens Ole Mathiesen’s SS3 BMW bag sig.
(Foto: www.keldolfert.dk)

Heat 2 blev kørt i tørvejr, og det blev desværre en lidt rodet affære, ikke bare for Borum, men for hele feltet. En enkelt kører kom ikke fra start, hvilket gav gult flag og safetycar. Inden den gule zone var det lykkedes Borum at køre sig i front i SS1, men i den tætte trafik ved søen og i gul flagzone blev han overhalet. Da løbet blev givet frit igen, blev der givet gas, men da dækkene begyndte at svigte mod slutningen, måtte Borum se sig overhalet på sidste omgang af Kim Morgan, der havde fået rigtig god fart i sin BMW. En 3. plads i SS1 er den dårligste placering for Honda ProRacing i denne sæson, hvis man ser bort fra de 2 løb der ikke er blevet gennemført pga. teknisk defekt.


Borum måtte tage til takke med en 3. plads i andet heat søndag.
(Foto: www.keldolfert.dk)

Umiddelbart efter løbet indgav både Jakob Borum og Mikkel Holch protest fordi de begge blev overhalet i gul flagzone, uden at der blev givet en straf under løbet. Protesten er blevet godtaget, og det er dermed anerkender dommere og flagposter, at der blev overhalet i gul flagzone. Under løb er der en temmelig hård straf for dette, nemlig enten stop & go, eller 20 strafsekunder. Straffen blev af juryen fastsat til gult kort, samt 2 strafsekunder ved tidtagning til næste heat, dog maximalt 6 placeringer baglæns. (yderligere info om gult kort kan findes i Dasu’s reglement: http://www.dasu.dk/media/filebank/org/reglement_5_2008.pdf, side 8)

Som stillingen i SS1 er lige nu, er det sikkert at Christian Vejby er mester, og lige så sikkert at Jakob Borum bliver 2’er.

Det betyder dog langt fra, at der ikke er noget at kæmpe for til løbet på Padborg, Vejby vil kæmpe for at holde sin 1. plads i den generelle stilling, Borum vil kæmpe for at holde sin 3. plads ligeledes i den generelle stilling.

Vi ses på Padborg den 20. og 21. september, til en spændende finale i Bel-Ray SSC Challenge.

Honda ProRacing, www.proracing.dk
Keld O. Dohm


Læs mere om:
  • Jakob Borum
  • Honda ProRacing
  • Sturup Raceway
  • 07/09/08 - Sturup Raceway - Special Saloon
  •