Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

ALMS GT Class

Jan Magnussens Corvette team offentliggør nye planer

ALMS
GT Class 

13/09/08 

American Le Mans SeriesJan Magnussens amerikanske arbejdsgiver General Motors har offentliggjort deres fremtidige planer for Corvette Racing. I år har Corvette Racing kørt i GT1 klassen på Le Mans og i den Amerikanske Le Mans Serie, hvor Jan Magnussen fører serien efter at have sejret i 7 af sæsonens 9 løb.
 

I 2009 vil Corvette Racing fortsat jagte sejren i GT1 klassen på Le Mans og kører derfor i GT1 klassen på Sebring og Long Beach som optakt til Le Mans. Men efter Le Mans sadles der om og Corvette Racing bygger en ny bil og stiller til start i GT2 klassen i udvalgte løb i den Amerikanske Le Mans Serie. Dette sker som følge af, at der i år kun har været Aston Martin at kæmpe med i GT1 klassen og Corvette ønsker at profilere sig i tættere kamp med de mærker som de også møder på personbilsmarkedet, nemlig Ferrari, Porsche, Aston Martin, BMW, Ford, Dodge og Panoz. I 2010 kommer der nyt reglement for GT klassen og her h ar Corvette besluttet at deltage under de nye regler.


Corvette Racing stiller igen i 2009 op i GT1 klassen på Le Mans, men efterfølgende stiller man op med en ny bil i GT2 klassen i den Amerikanske Le Mans Serie.
(Foto: Jan Kaiser)

For Jan Magnussen kommer ændringerne i Corvette programmet som en god nyhed.
”GT1 klassen har været en fed klasse, men konkurrencen har været nedadgående. Nu taler alle om GT2 klassen i den Amerikanske Le Mans Serie, hvor løbene som regel først er afgjort på sidste omgang. Der er så mange fede bilmærker, der deltager i GT2 og der er tæt ræs fra start til slut, så det er lige den form for ræs jeg godt kan lide”.

Jan Magnussens kontrakt med Corvette for 2009 er endnu ikke på plads, da Corvette Racing har den politik, at de først begynder at kigge på kørernes kontrakter, når sidste løb er overstået.


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Corvette Racing
  •