Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Special Saloon Car

Kaos og flot race øst for Øresund

Special Saloon 
12/09/08 

Bedre kan weekendens to afdelinger af Bel-Ray SSC Challenge næppe beskrives. Brødrene Klostermann leverede weekendens højdepunkt mens en safetycar i bakgear stjal opmærksomheden søndag eftermiddag.
 

På trods af et relativt amputeret antal deltagere, der havde fundet vej over Øresundsbroen, var der rigeligt for publikum at se på. I lørdagens første tidtagning, der blev kørt på en regnvåd bane, var der god fart på bilerne, blandt andet Mikael Sode i hans Sleipner, som han endelig havde fået den optimale ydelse ud af.


Publikumsvenlig kørestil.
(Foto: Gripping Media)

Den store overraskelse var Michael Nissen, der i sin Porsche 997 GT3 formåede at kvalificere sig på 2. pladsen efter Claus Klostermann. Michael er en af årets debutanter, og uden den store erfaring er det en flot præstation i så hårdt et felt. Jørgen Hansen og Michael Klostermann indtog de to næste pladser til første heat, mens Christer Gislerud måtte nøjes med 6. pladsen.

I 2. tidtagning var banen tørret op, og Christer Gislerud fyrede igen op for Porschen. Denne gang indtog han pole position foran brødrene Klostermann og Mikael Sode.

Søndag formiddag havde regnen igen skyllet asfalten våd, så der var lagt op til spændende og publikumsvenlig kørsel fra feltets mange potente baghjulstrækkere. Men publikum fik ikke kun lidt sidelæns kørsel og vådt hår. De var vidne til en af de mest intense dueller i lang tid. Brødrene Klostermann kæmpede med næb og kløer om sejren med til tider kun centimeter mellem kofangerne. På trods af indtil flere flotte forsøg, lykkedes det storebror Michael at holde Claus bagved sig over målstregen.


Brødrene Klostermann leverede årets dyst i første heat.
(Foto: Gripping Media)

Christer Gislerud havde det meste af løbet holdt sig i baggrunden på 3. pladsen, men på sidste omgang gjorde han klar til at forsøge sig på 2. pladsen. Angrebet kom på vej ind på langsiden, hvor der blev givet fuld gas i den hvide Porsche. Desværre for Christer mistede han kontrollen lige før målstregen og ramte autoværnet med bagenden først.

Mikkel Holch var i godt humør efter første heat. "Det ser ud til, at jeg overtager 3. pladsen i SS1-mesterskabet fra Morten Schmidt", fortalte Honda-køreren, der havde fuld fart på. "Det gik helt vildt godt, jeg fulgte med Christian Vejby hele vejen rundt, det plejer jeg ikke at kunne!" Morten Schmidt udgik på 6. omgang af løbet og kunne ikke gøre meget for at forhindre Mikkel i at overtage 3. pladsen.


Som altid var der tætte kampe overalt i feltet.
(Foto: Gripping Media)

Næste heat var i strålende solskin søndag eftermiddag, men Christer Gislerud måtte nøjes med at se løbet fra tilskuerpladserne. En luftboks var flækket ved kontakten med autoværnet, og på trods af ihærdige forsøg fra teamet og konkurrenterne, lykkedes det ikke at få bilen klar. Klar var til gengæld safetycar. Da starten gik, blev Henrik Nøhr holdende på gridden. Som altid blev safetycar-skiltet vist på banen, og safetycar kørte ud. Det lille twist var så, at safetycar bakkede ned ad langsiden, mod kørselsretningen! Klostermann-brødrene nåede begge at stoppe bilerne, men Michael Nissen opdagede det ikke tids nok til at undvige, så han ramte Claus Klostermanns BMW med høj fart. De to kørere kom ikke noget til, men deres biler pådrog sig skader for mange penge. Det kastede en skygge over resten af løbet, der blev vundet af Michael Klostermann foran Jørgen Hansen og Mikael Sode.

"Det er ikke første gang i år, at der er sket mærkelige ting på banen fra officials side", fortæller Erik Byrgesen, administrator for klassen. "Det her kunne have været undgået, hvis safetycar holdt sig til at køre med kørselsretningen rundt på banen."

Efter løbet blev der afholdt den vanlige præmieoverrækkelse i SSC-teltet. Her skulle også fighterpokalen gives, og den tidligere indehaver af den, Christer Gislerud, valgte at give den til Michael Klostermann, der på trods af at være den hårdeste konkurrent på banen, viste sit sportsmanship ved at hjælpe med alle kræfter for at den norske Porsche-kører kunne komme på banen igen. "Det havde jeg ikke regnet med", sagde den rørte modtager.

Med en løbsweekend igen, er kampen om 2. og 3. pladserne stadig åbne. Christian Vejby har sikret sig SS1-mesterskabet foran Jacob Borum, og Jesper Ternvalt er sikker på at blive mester i SS2 mens Christer Gislerud har sikret sig SS3-mesterskabet. Kampen vil derfor komme til at handle om de sekundære placeringer, men det plejer ikke at lægge en dæmper på kørernes lyst til race. Løbet bliver kørt på Padborg Park den 20-21. september.

Bel-Ray SSC Challenge

Gripping Media ApS

Læs mere om:
  • Sturup Raceway
  • 07/09/08 - Sturup Raceway - Special Saloon
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her