Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DTC Cup

Det så skidt ud - og det blev kun værre

DTC Cup 
08/09/08 

Kim Lund Johansen havde på Sturup Raceway sit livs værste løbsweekend
Målet var at komme frem få et resultat midt i feltet, men så langt nåede den midtjyske blikkenslager ikke. Allerede under lørdagens træning og tidtagning var der problemer med den lyserøde Seat.
 

"Vi har pga. den spanske sommerferie, der holdes i hele august måned, ikke fået renoveret støddæmperne som hidtil planlagt. Det har betydet, at bilen ikke styrer 100% som den skal - og dermed er tiderne ikke så fantastiske", fortalte Kim Lund lørdag eftermiddag efter at have indkasseret den lidet prangende sidsteplads efter tidtagningen.


Slidte støddæmpere kostede dyrt i tidtagningen.
(Foto: Gripping Media)

Men, som man siger, håbet er lyserødt, og de altid hårdtarbejdende mekanikere med Jens Roldskov i spidsen gjorde deres for at forbedre bilen inden søndagens tre heats.

Første heat var præget af forskellige dækvalg blandt de forskellige teams. Regnen holdt op en times tid før heatet, og banen var en blanding af tør og våd. "Imod vores forventninger tørrede banen hurtigt op, så de bløde regndæk nærmest smeltede mod asfalten", sukkede Kim. Det blev til en 17. plads i et heat, der blev afgjort af dækkene.


Det våde vejr gav store problemer, da man skulle vælge dæk til første heat.
(Foto: Gripping Media)

I det sidste af de to kvalifikationsheats var banen knastør, men til gengæld gik det helt galt for Kim Lund. Da løbet blev givet frit og feltet kom rundt i første sving, spandt Michel Nykjær rundt foran den lyserøde Seat mens Michael Outzen's Chevrolet spærrede "flugtruten" til venstre. Dermed var der ingen udvej for Kim Lund, der kolliderede med BMW-køreren med en sådan fart, at bilen rullede halvanden omgang for så at lande på taget.

Med sidste løbsweekends tragiske ulykke i hukommelsen kunne man høre et lettelsens suk fra publikum, da Kim selv kravlede ud af bilen. "Jeg fik da et par slag, men da jeg først fandt ud af, hvad der var op og ned, var det ikke noget særligt" fortalte han efterfølgende.


Heldigvis slap Kim Lund uskadt fra uheldet på Sturup.
(Foto: Gripping Media)

Til gengæld så bilen ikke godt ud. Med hjulene strittende ud til alle verdenshjørner, knækkede støddæmpere og en del buler i karosseriet, er der noget at se til for mekanikerne. Og det er ikke lutter optimisme, der kommer fra køreren selv: "Vi kan starte med at skille bilen helt ad for at se, om karosseriet har overlevet. Men umiddelbart bliver det dyrt. Meget dyrt."

Med kun to uger til det går løs på Padborg Park til sæsonens næstsidste løb, er der derfor dømt overarbejde på værkstedet udenfor Silkeborg. "Vi håber selvfølgelig at det ikke bliver så dyrt som først antaget, og at vi bliver klar til Padborg Park - men lad os nu se. Det er ikke bare et par bukkede forskærme, vi snakker om her", slutter Kim Lund. Heldigvis uskadt, men desværre med en ret medtaget bil.

Team Lund Racing

Gripping Media ApS

Læs mere om:
  • Kim Lund Johansen
  • Team Lund
  • Sturup Raceway
  • 07/09/08 - Sturup Raceway - Danish Touringcar Challenge - DTC mesterskabet
  •