Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

DTC Cup

Jesper Sylvest gennemførte uden skader

DTC Cup 
09/09/08 

Det var ikke nødvendigvis sæsonens bedste resultater, Jesper Sylvest fik med sig hjem fra weekendens DTC-afdeling på Sturup Raceway. Til gengæld var det første gang i denne sæson, at han kunne gennemføre og score mesterskabspoints i alle tre heats.
 

”Jeg er glad for, at jeg slap udenom nogen skader denne her gang, for det var heldigt, at jeg ikke røg ind i det store sammenstød i andet løb. Jeg havde ikke farten til at kunne presse de andre, så det var vigtigere for mig at komme hjem med en hel bil,” siger køreren fra Jægerspris, der fik to 12. pladser og en 13. plads ud af indsatsen.


Jesper Sylvest gennemførte alle tre løb på Sturup Raceway.
(Foto: Sylvest Motorsport)

”Alt i alt så var det det resultat, der var muligt. Med den fart, jeg havde, så var det godt nok,” vurderer Jesper Sylvest.

”Jeg havde ikke speeden til at lave de hurtige omgange. Jeg havde speeden til at køre i et rimeligt fornuftigt tempo, og det viste, at jeg kunne køre hurtigere til sidst og hente ind på nogle af de andre rent tidsmæssigt. Men at få hentet det ind, man mister i starten, kan være svært. Havde vi kørt to omgange mere i finalen, så tror jeg også godt, at jeg kunne have hentet Outzen.”

Løbet på Sturup Raceway var præget af meget omskifteligt vejr. Der var perioder, hvor racerbanen var helt tør. Der var perioder, hvor regnen faldt tungt. Og så var der perioderne midt i mellem som i det første af søndagens tre heat, hvor det gjaldt om at træffe det rigtigte dækvalg.

”Når vi kørte i regnvejr, kunne jeg mærke, at jeg var væsentligt hurtigere end de andre. I første heat satte vi regnvejrsdæk på, og allerede efter seks omgange var dækkene færdige. Så at komme hjem som tolver i de to første heat var acceptabelt,” siger Jesper Sylvest.

Op til løbene på Sturup Raceway var opsætningen af hans bil blevet ændret til at følge det set-up, som Michel Nykjær har anvendt til at få mere fart i sin bil. Men det blev ikke nogen succes for Jesper Sylvest.

”Jeg kunne bare ikke køre med det, selv om jeg prøvede at nærme mig det,” tilstår han. ”Michel kører med en anden hårdhed på fjedre og støddæmpere, og det kan jeg ikke køre med. Det har også noget at gøre med, hvordan ens kørestil er, så det kunne jeg ikke forliges med. Vi lavede et kompromis, og måske skulle jeg snarere lægge mig op ad Kristians set-up, for det virkede jo fint, da han vandt.”

”Nu glæder jeg mig til at komme til Padborg, for der har jeg jo bevist, at jeg kan køre stærkt i år. Jeg håber, at jeg har nogle forbedringer, som kan hjælpe mig endnu mere, og så får vi heldigvis en testdag inden. Mere vil jo gerne have mere, som man siger,” slutter Jesper Sylvest.

Sylvest Motorsport


Læs mere om:
  • Jesper Sylvest
  • Poulsen Motorsport
  • Sylvest Motorsport
  • Sturup Raceway
  • 07/09/08 - Sturup Raceway - Danish Touringcar Challenge - DTC mesterskabet
  •      ASETEK SIMSPORTS