Flotte resultater til Østergaard

Special Saloon Car
SS2

09/09/08

Special Saloon Car køreren Lars Østergaards første møde med Sturup Raceway, i forbindelse med 'Copenhagen Racing Grand Prix', gav et par flotte placeringer i klasse SS2 på trods af lidt vanskeligheder.

Da Lars Østergaard aldrig før havde kørt på den syd svenske bane, havde han taget en testdag om fredagen, og den så ud til at være givet godt ud, for allerede i den første af tidtagningerne kunne han placerer sin Peugeot 306 racer på en generel 8. plads som den tredje hurtigste i sin klasse - SS2 kassen, og det til trods af at træningen blev kørt på en fugtig bane.

Anden tidtagning foregik på tør bane, og igen gik det rigtig godt for Lars, desværre lige godt nok. For undervejs var han et par gange kommet på kant med reglementet, først for at have overhalet i gul flagzone, og derefter for at have kørt ud af pitten mens der var rødt lys i udkørslen.
Straffen kom promte, alle tider fra anden tidtagning blev strøget, dermed blev Lars henvist til sidste pladsen ud af de 25 deltagende kørere.

Søndag morgen var det blevet tid til det første løb, og regnen silede ned, ikke just de bedste betingelser at køre motorløb under. Men der var ingen slinger i valsen for Lars, der samtlige løbets 13 omgange flot forsvarede sin placering, samtidig med at han lagde et hårdt pres på 7. pladsen, dog uden at kunne overtage den!
8. pladsen var samtidig 3. pladsen i klasse SS2, dermed var weekendens første pokal hjemme.

Eftermiddagens løb foregik på tør bane, og med en startplacering som sidste mand i feltet, skulle man være mere end almindelig optimist for at tro på et topresultat. Det fik dog ikke Lars til at give op - tværtimod - han bed tænderne sammen, og pressede Peugeot raceren til det yderste.
Lige fra første omgang blev der vundet placeringer, og den tendens holdt sig løbet igennem, således at Lars kunne køre over målstregen som nummer 11, som weekendens mest overhalende Special Saloon Car kører. Tre kørere udgik af løbet, men de øvrige 10 placeringer vandt Lars efter flot, hurtig og resolut kørsel - der var ingen tøven når chancerne viste sig!
11. pladsen generelt var igen en 3. plads i klasse SS2, dermed var pokal nummer to i hus.

Så på trods af problemerne med den ene tidtagning, hvor det var ærgerligt at sætte det hele overstyr, må man nok sige at Lars Østergaard kom hjem fra Sverige med et flot resultat.