Uheldigt race for Thor Qualman

Polo Cup - DE
05/09/08

- på Brands Hatch
Efter en god 6. plads på start grid'en efter en kaotisk kvalifikation, som var præget af afbrud med rød-flag og flere gul-flag faser, endte løbet om søndagen for Thor Qualmann allerede efter den femte omgang.

Som for alle andre unge piloter i ADAC Volkswagen Polo Cup var Brands Hatch banen i England noget helt nyt - også for den talentfulde unge dansker Thor Qualmann.
I en 30 minutters fri træning lørdag formiddag fik kørerne mulighed for at blive bekendt med den nye bane. Thor Qualmann lykkedes ganske godt med dette projekt med plads 11.
Lørdag eftermiddag stod kvalifikationen på programmet.

Men at kvalificere sig var ikke let for de unge kørere: På grund af en ulykke af Maximillian Karsten måtte kvalifikationen stoppes af et rødt flag efter et par minutter! Men det var ikke alt: Kort efter pausen var det nødvendigt med mange gule flagzoner efter yderligere tilfælde af afkørsler. Så det var meget vanskeligt for disse unge kørere i ADAC VW Polo Cup at få en omgangstid til en god placering på grid'en til løbet. Efter de 30 minutters kvalifikation gav det startplacering 6 til Qualmann.

Fra denne starplacering var Thor Qualmann overbevist om at vinde dette løb! Men det skulle blive anderledes: På 5. omgang af løbet blev Thor skubbet af banen og ind i gavlen af den indiske gæstekører Ashwin Sundar. For Thor Qualmann var løbet desværre slut! "Indtil 5. omgang var løbet godt for mig. Jeg havde farten og følge de andre... Og så det! Meget skuffende… Og denne gæstekører har intet at gøre i mesterskabet… Så op til nu har jeg også tabt min tredjeplads i mesterskabet", fortalte en virkelig frustreret Thor Qualmann efter løbet.
Den eneste trøst for Thor Qualmann ville være: Selv hans konkurrent måtte udgå af løbet.

Hans landsmand, Kennie Frydkjær Jensen havde mere held i løbet. Han sluttede sit løb på en meget god 8. plads. Tillykke!

Det næste løb i ADAC VW Polo Cup finder sted fra den 20. til 21. september på Sachsenring i nærheden af Chemnitz. Ligesom Brands Hatch er denne weekend på Sachenring noget helt nyt for de unge kørere! Afspurgt om hans mål for det kommende race om lidt over tre uger siger Thor Qualmann med et smil: "Jeg vil vinde, hvad ellers!"

(Foto: Natascha Theisen)