Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Poulsen Motorsport melder topform

Danish
Touringcar
Challenge 

04/09/08 

- inden weekendens løb på Sturup Racway
DTC, danmarksmesterskabet i racerløb med standardbiler, kommer en gang om året til hovedstadsområdet, og det sker i den kommende weekend, hvor Danmarks 25 bedste standardbilkørere stiller op i Copenhagen Racing GP på Sturup Raceway i Skåne.
 

Poulsen Motorsport, landets største DTC-team med hele fem BMW 320 Si racerbiler, melder topform, ikke mindst fordi teamejer Kristian Poulsen selv klarede sig så fremragende i sidste uges VM-løb i Tyskland, hvor han kom over målstregen bogstavelig talt side om side med to af verdens bedste privatkørere, italieneren D'Aste og belgieren Corthals.


Succes i sommerens tre VM-løb har givet endnu mere selvtillid til Kristian Poulsen. Han er klar til et godt resultat i weekendens DTC-løb i Skåne.
(Foto: Poulsen Motorsport)

"Vi glæder os meget til at vise sjællænderne, hvor spændende DTC er, og vi møder som sædvanlig med to sjællandske topkørere, hvor Michel Nykjær er en af løbets største favoritter," siger Kristian Poulsen.

I Poulsen Motorsport ærgrer man sig over, at der stadig ingen racerbane findes på selve Sjælland, men som Kristian Poulsen noterer: "Sturup Raceway i Skåne ligger ikke længere væk fra Københavns Rådhusplads, end Roskilde Ring gjorde i sin tid, så det er ganske let at komme til motorløb, hvis man har lyst. Det er bare at køre over Øresundsbroen mod Ystad og følge skiltene mod banen, så er man der på tre kvarter. Fra Jylland klares det på tre timer."

En af de kørere, der spås størst chance for en topplacering, er den regerende DTC-mester Michel Nykjær. Han vandt løbet sidste år i en Seat Leon, men har endnu sin første sejr til gode i en BMW 320 Si.


Den regerende DTC-mester har ramt formen og satser på en placering helt i top i weekendens løb.
(Foto: Poulsen Motorsport)

"I sidste DTC-løb for fjorten dage siden var jeg hurtigst af alle hele weekenden, og det skyldes det nye setup på min BMW. Sturup passer mig fint, jeg har vundet to gange der tidligere, og jeg vil satse meget hårdt på at gentage det på søndag," siger en topmotiveret Michel Nykjær.


Et nyt setup har gjort Michel Nykjærs BMW flyvende. På søndag vil han forsøge at vinde sit første DTC-løb i år.
(Foto: Poulsen Motorsport)

Også Poulsen Motorsports anden sjællandske kører, landets første DTC-vinder nogensinde, Jesper Sylvest, ser frem til at vise sine fans, hvad han kan præstere, når blot han har et skarptslebet våben at kæmpe med:

"Jeg skal køre med nyt setup magen til Michel Nykjærs, og min kørestil skal jeg så omstille lidt. Heldigvis har vi hele to dage at teste i, og jeg tror, det vil kunne bringe os langt frem i feltet. Mit mål er at komme i Top ti i løbene og være blandt de fem bedste i privatcuppen. Skulle det blive regn er det ok, så bliver der måske ligefrem plads til mig på sejrsskamlen, for jeg er rimelig godt kørende på våd vej," siger Jesper Sylvest.


Koncentrationen lyser ud af Jesper Sylvest. Han vil satse på at blive blandt de fem bedste privatkørere i Copenhagen Racing GP.
(Foto: Poulsen Motorsport)


Jesper Sylvest fik en 10. plads i finalen i sidste DTC-løb. Det vil han gøre endnu bedre i weekenden.
(Foto: Poulsen Motorsport)

Kristian Poulsen selv kommer også med masser af optimisme i bagagerummet efter sine tre flotte VM-løb i denne sommer: "Det bliver et rigtig spændende løb på en bane, hvor man må kæmpe hårdt for hver eneste overhaling . Jeg regner med at kunne holde den gode speed fra de seneste løb, og det skyldes ikke mindst vort nye samarbejde med den engelske tekniker Danny Alexander, som har mange erfaringer med at sætte BMW'er op til race," siger Kristian Poulsen.

Teamets irske kører Emmet O'Brien kan ikke være med, fordi han for tiden døjer med en rygskade. Kristian Poulsen kører derfor i O'Briens bil, mens hans egen stadig er til reparation efter den voldsomme skade, den fik for nylig, hvor den blev smadret, mens den holdt forladt i sandfanget på Jyllandsringen. VM-bilen fra sidste uges løb i Tyskland er reservebil.


Læs mere om:
  • Emmet O'Brien
  • Jesper Sylvest
  • Kristian Poulsen
  • Michel Nykjær
  • Poulsen Motorsport
  • Sturup Raceway
  • 07/09/08 - Sturup Raceway - Danish Touringcar Challenge - DTC mesterskabet
  •