Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rallycross - DM

Flot nordeuropæisk rally cross-weekend

Rallycross - DM 
06/09/08 

Som afslutning på den danske rally cross-sæson 2008 har Motorsport Nordjylland (MNJ) sammenstykket et overflødighedshorn af et motorløbs-arrangement. Dette foregår i weekenden 13.-14. september med Int. MECA Rally Cross Denmark på nordjydernes RC-stadion i Nysum.
 

- Om lørdagen afvikles DM-finalen i Rally Cross, oplyser løbsleder Finn Knudsen. – Dette følges søndag op med DM-revanche samt NEZ-semifinalen. Her kommer der deltagere fra nationerne omkring Østersøen: Sverige, Finland, Rusland, Estland, Letland, Litauen, Polen, Danmark, Norge og Sverige.

DM i Rally Cross bliver i 2008-sæsonen afviklet med 5 kubikklasser, og intet er – stort set - afgjort på forhånd inden DM-finaleopgøret i MNJ. Den eneste førkårede danmarksmester er i den tunede 2 liters-klasse, hvor vendelboen: Rasmus Nielsen i Honda har hjemkørt DM-laurbærkransen 2008.

I samme klasse debuterede MNJ-køreren: Peter Lindgaard Nielsen i år med et nyt RC-projekt: - I al beskedenhed ligger jeg på en samlet andenplads inden DM-finalen på hjemmebane. Dette er jeg meget godt tilfreds med i en rookie-sæson, hvor jeg både skulle lære racerens finurligheder og indbygge en hurtigere motor. Jeg har dog et forspring på 2 placeringspoints til den rutinerede sydsjællænder Kaj Jakobsen i VW Golf, og forhåbentlig er dette nok til et samlet DM-sølv.

Sideløbende med smugtræningen til EM-serien 2009 i 4WD har MNJ’eren Dennis Rømer i den potente Seat Cordoba WRC 4x4 kørt DM:

- Jeg ligger nr. 1 i DM-stillingen inden Int. MECA Rally Cross Denmark, forklarer Dennis Rømer. - Det bliver en fight mod vendelboen Esben Severinsen i Audi TT, men i øvrigt kan DM-finalen præsentere et spændende 4WD-felt: Bruno Hansen i Ford Puma 4x4, Jakob Teil Hansen i Ford Escort RS 2000 4WD, Tonni Mortensen fra MNJ i Opel Vectra 4x4 samt litaueren Povilas Sluckus i BMW M3 4x4.

Mange af de udenlandske kørere benytter den uovertrufne mulighed for højfartstræning inden NEZ-semifinalen om søndagen. En speciel og fornøjelig oplevelse bliver den populære firehjulsdrift-klasse: Over 2.000 ccm. Supernational, som traditionelt er domineret af vilde og voldsomme Volvo’er med baghjulsskub. Her har nordjyden Troels Daarbak hjemkørt en foreløbig toer i DM-stillingen med sin Volvo S40 EVO:

- Min ærkerival Peder T. Jensen i Volvo 240 har scoret en lille føring på 4 placeringspoint. Men med 12 startende i klassen kan der virkelig ske meget, fordi udlændingene også kan opnå DM-point. Specielt nordmændene er flot repræsenteret med 4 kørere, og heriblandt Camilla Antonsen i Skoda Fabia og Dan Inge Myrseth i BMW 320.

Nordjysk opmærksomhed er der også omkring den serienære 1,6 liters klasse, hvor Michael Rolighed fra MNJ har en føring på 16 plcaringspoints inden DM-finalen.

- Min nærmeste konkurrent er vendelboen Dennis Vestergaard Larsen i Peugeot 106, forklarer Michael Rolighed.- Jeg har dog en dugfrisk sejr med DM-semifinalen, som netop er afviklet på Ørnedalsbanen i Sæby. Men alt kan jo ske i motorsport:
TO FINISH FIRST – YOU FIRST HAVE TO FINISH.

Foreløbig har 75 RC-teams skrevet sig på startlisten til Int. MECA Rally Cross Denmark, men løbssekretær Bitten Nedergaard tager situationen med et ophøjet nordjysk overblik: - Alt hvad der kan røre sig får lov til at komme ud at køre. I MNJ hænger vi os ikke i en klokkestreng......

Søndagens DM-revanche og NEZ-semifinale bliver desuden krydret af DM-finalen i Cross Kart, hvor der er flere norske og svenske kørere til start.

Motorsport Nordjylland

Åge Kirketerp Jensen

Læs mere om:
  • Nysum
  • 14/09/08 - Nysum - Rallycross - DM
  • 14/09/08 - Nysum - Rallycross - NEZ
  •