Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DTC Cup

Sjov bane venter for JM Racing

DTC Cup 
04/09/08 

For første og eneste gang i denne sæson skal JM Racing køre løb udenfor landets grænser. På Sturup Raceway i Sydsverige afvikles i den kommende weekend de næste afdelinger af Danish Touringcar Championship og Bel-Ray SSC Challenge, men det er ikke kun banens placering, der gør weekenden speciel. Det er også de udfordringer, som banen giver.
 

”Sturup er nok den bane, jeg resultatmæssigt har haft det dårligst på, men det er en sjov og udfordrende bane, så jeg glæder mig til at komme op og køre på den igen,” siger Kasper Jensen (Aalborg). Aktuelt ligger han på en tiendeplads i det generelle mesterskab, mens han i privatkørernes DTC Cup indtager en foreløbig tredjeplads.

”Jeg tror, at det bliver tæt igen, både rent placeringsmæssigt, men også på omgangstiderne,” siger Kasper Jensen om den kommende udfordring.

”DTC har udviklet sig til at være blevet et meget tæt felt, og jeg tror ikke, at det kommer til at ændre sig på Sturup. Det bliver marginalerne, som kommer til at være afgørende. Det bliver et tæt løb, hvor jeg håber at kunne stå på podiet i privat cuppen efter finalen. Og i det samlede resultat skulle jeg gerne i top 7. Men der er mange om buddet, og når man oppe foran, er der ikke den store forskel på, om man bliver nummer fem eller nummer syv. Jeg kunne lige så godt sige top fem som top syv. Det er lige så svært at blive syver som at blive femmer, sådan som feltet er. Men det er jo det, der gør DTC godt for tiden.”


(Foto: JM Racing)

Som sagt er det kun en gang om året, at Sturup Raceway lægger asfalt til en afdeling af Danish Touringcar Championship. Det kræver nogle andre forberedelser, specielt for Kasper Jensen, der hidtil kun har kørt løb på banen i forhjulstrækkere, men denne gang naturligvis er til start i sin baghjulstrukne BMW 320si E90.

”Jeg skal teste torsdag og fredag inden løbet, så jeg tror, at det skal blive godt,” siger Kasper Jensen. ”Vi skal selvfølgelig have testet en masse undervognsindstillinger. Vi har lagt et testprogram, og vi skal forsøge at fortsætte, hvor vi slap sidste gang. Man kan ikke sammenligne banen med Jyllandsringen, men vi skal bygge videre på den erfaring, vi har fået.”

JM Racings anden deltager ved løbet på Sturup Raceway bliver Jens Ole Mathiesen (Grindsted), der stiller op i sin BMW i Bel-Ray SSC Challenge.


(Foto: JM Racing)

”Jeg glæder mig. Jeg kan gode lidt banen, og jeg har kørt stærkt de sidste gange, jeg har været der,” siger Jens Ole Mathiesen. ”Jeg var meget hurtigere end de andre, sidste gang vi var på banen.”

”Sturup er jo også en bane, som giver kontant afregning, så jeg satser på at køre efter ikke at få nogle skader. Vi har to dages test inden, hvor vi skal have banen ind på kroppen og blive dus med dens finurligheder. Vi forsøger på at blive godt forberedt.”

JM Racing

Læs mere om:
  • Jens Ole Mathiesen
  • Kasper Juul Jensen
  • JM Racing
  • Sturup Raceway
  • 07/09/08 - Sturup Raceway - Danish Touringcar Challenge - DTC mesterskabet
  • 07/09/08 - Sturup Raceway - Special Saloon
  •