Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Clio Cup - DK

Copenhagen Racing GP bliver en lærerig oplevelse

Clio Cup - DK 
04/09/08 

Clio CupKørerne i Renault Clio Cuppen har ingen forhåndserfaring at trække på
Hvert år er Copenhagen Racing GP en af afdelingerne af Renault Clio Cuppen. Løbet finder sted på Sturup Raceway, og da det kun er en gang om året, at racerbanen ved Malmös Lufthavn lægger asfalt til en mesterskabsafdeling, er det ikke den racerbane, hvor kørerne opsamler den største erfaring.
 

Lige præcis i Renault Clio Cuppen kan dette fænomen komme til at spille en afgørende rolle. Klassen befinder sig i år i en overgangssæson, hvor den nye Renault Clio III-model er blevet introduceret, og den er der således ingen i feltet, der har kørt løb med på Sturup Raceway, hvorfor weekendens løb bliver en lærerig oplevelse for deltagere. Mere lærerig for flere. Således Dennis Bannergaard, Græsted, der sidste år deltog i løbet med en Renault Clio III-model, men som for to år siden kørte en helt tredje bilmodel, da han dengang deltog i OK Saxo Cuppen.


For fjerde år i træk stiller Dennis Bannergaard op i ny bil ved Copenhagen Racing GP på Sturup Raceway.
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

”Det bliver faktisk fjerde år med fire forskellige bilmodeller for mit vedkommende. Den Saxo-racer, jeg kørte med i 2006, var nemlig også en anden end den, jeg havde kørt med året før,” siger nordsjællænderen. Han føler sig dog ikke handicappet, for det har været let at omstille sig til den seneste Renault Clio III-model.

”Det har været en positiv oplevelse, og det er gået bedre end vi havde regnet med. Inden sæsonen begyndte, snakkede vi om en placering i top 10 som målsætning, men da sæsonen så kom i gang, lavede vi det om til top 8. Og nu går vi så og håber på at kunne komme i top 5, selv om man nu nærmer sig det hårde selskab,” siger Dennis Bannergaard.

Netop det forestående Copenhagen Racing GP på Sturup Raceway kan blive løbet, som kan hjælpe ham til at komme tættere på sin nye målsætning.

”Umiddelbart ligger banen meget godt til mig,” siger han. ”Sidste år kørte jeg med en forkert opsætning, og det var nok derfor, at jeg ikke kunne være med, men nu tester vi på banen allerede torsdag for at være godt forberedte.

”Men jeg tror, at den nye bil kommer til at passe noget bedre på banen end den gamle. Hvis jeg bare kan lave et resultat, ligesom da jeg kørte Saxo Cup, vil det være godt. Der satte jeg pole position, men kørte mig selv af banen i første heat og blev så toer i andet heat efter Claus Christensen, så jeg har lidt, jeg skal have revancheret. Men det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi satser på to top 5–placeringer og så måske også gerne en podieplacering.”

Stillingen i Renault Clio Cup:

Plac.KørerModelPoint
1.Per PoulsenRenault Sport Clio III185
2.Martin ClausenRenault Sport Clio III146
3.Bjørn SmedegaardRenault Sport Clio III115
4.Jacob KristensenRenault Sport Clio III110
5.Claus ChristensenRenault Sport Clio III102
6.Steffen LarsenRenault Sport Clio II90
7.Dennis BannergaardRenault Sport Clio III82
8.Michael ChristensenRenault Sport Clio III81
9.Martin SallyRenault Sport Clio III78
10.Anders ByrielRenault Sport Clio III60
11.Christian JakobsenRenault Sport Clio II49
12.Thue KristensenRenault Sport Clio III43
13.Ronnie BodekærRenault Sport Clio II36
14.Martin FrederiksenRenault Sport Clio III29
15.Ulrik LarsenRenault Sport Clio II24
16.Rene HoffRenault Sport Clio III19
17.Roland PoulsenRenault Sport Clio III18
18.Brian MikkelsenRenault Sport Clio II17
19.Stian PaulsenRenault Sport Clio III12
Kent BernsdorfRenault Sport Clio III12
21.Henrik LarsenRenault Sport Clio II11
22.Jan EngelbrechtRenault Sport Clio III7
23.Lars ChristensenRenault Sport Clio II5
24.Nicki JensenRenault Sport Clio II4
Ronni NielsenRenault Sport Clio II4
26.Ole KlitgårdRenault Sport Clio III1

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Dennis Bannergård
  • Sturup Raceway
  • 07/09/08 - Sturup Raceway - Clio Cup - DK
  •