Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

ALMS GT Class

Pitstop kostede Jan Magnussen endnu en sejr

ALMS
GT Class 

31/08/08 

American Le Mans SeriesJan Magnussen var endnu en gang hurtigste mand i GT1 klassen i den Amerikanske Le Mans Serie, da niende afdeling blev afviklet i gaderne i Detroit, men problemer ved første pitstop kostede desværre sæsonens ottende sejr.
 

Jan Magnussen havde kvalificeret sin Corvette C6.R på Pole Position med mere end et sekund ned til Corvetten med nummer 4 og Aston Martin i tredje position.

Da løbet startede udbyggede Jan Magnussen sin føring, men en safetycar efter 40 minutters kørsel reducerede forspringet og bragte de to Corvetter i pit samtidig.
Desværre gik det galt ved hjulskiftet på Jan Magnussens bil og da holdkammerat Johnny O’Connell blev sendt ud af pitten havde de to mistet føringen til søsterbilen.


(Foto: Christina Bergdahl)

Efter 1 time 45 minutters kørsel kom Jan Magnussen atter i bilen og jagtede Gavin i den førende Corvette. Jan Magnussen var hurtig, men en sen periode med safetycar faldt uheldigt for Magnussen, da den førende prototype lige nøjagtig var imellem de to Corvetter og dermed mistede Jan Magnussen næsten en omgang til Gavin.
Dermed var muligheden for sejr udspillet og for kun anden gang i år måtte Jan Magnussen og Johnny O’C onnell tage til takke med en andenplads foran Aston Martin på tredjepladsen. Jan Magnussen og Johnny O’Connell fører fortsat mesterskabet med 23 point ned til Oliver Gavin og Olivier Beretta.


(Foto: Christina Bergdahl)

”Denne gang var vi uheldige” sagde Jan Magnussen efterfølgende. ”Jeg er helt sikker på, at vi kunne have vundet endnu en sejr, men ved tidligere løb i år, har det været Corvette nummer 4, der har været uheldig og denne gang var det altså os. Vi prøvede alt vi kunne, på at komme igen efter vi mistede tid ved pitstoppet, men til sidst ødelagde safetycaren det for os og så måtte vi tage til takke med andenpladsen”.

Næste afdeling af den Amerikanske Le Mans Serie er Petit Le Mans, der afvikles den 4. oktober på Road Atlanta. Ved denne lejlighed kan Jan Magnussen og Johnny O’Connell med en sejr sikre sig mesterskabet.


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Johnny O'Connell
  • Corvette Racing
  • Detroit
  • 30/08/08 - Detroit - ALMS
  •