Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Nej, det er ikke Wellness

Formel 1 
03/09/08 

Formel 1 kommer til Spa
Selvom banen hedder Spa (Francorchamps) og der er noget okkerfarvet vand der hedder Eau Rouge, så er der på ingen måder tale om et behageligt kurophold den kommende weekend.
 

For Spa er det sted hvor mænd er mænd og tøsedrenge kommer langsomt op fra Eau Rouge. Banen er, sammen med efterhånden kun Monza, sidste levn fra Formel 1 sportens glorværdige fortid, hvortil savnet kun bliver større alt i det nutiden ikke formår at imponere så meget.

Tiden er dog ikke gået sporløst henover Spa. Den gamle hæderkronede Bus Stop chikane - der virkelig var en chikane i ordets egentlig betydning - er blev ændret til næsten ukendelighed, men ikke nødvendigvis til det lettere. Spa er stadig en svær bane, hvor man skal være god til at holde speederen i bund, også når det virker som om man ikke skal.


Afløseren for Bus Stop chikanen
(Foto: Motorsporten.dk)

Det regner altid i Belgien. Banen ligger i bjergene og bjergvejr er omskifteligt. Og på Spa regner det altid mindst en dag (sidste år var så en sjælden undtagelse). Hvis det regner når løbet går i gang, kan det blive endnu mere spændende end det ellers ville blive, og spænding er der altid mulighed for i Belgien.

Spænding har der dog ikke været meget af i de løb der har været kørt indtil videre, faktisk tværtimod. Når man om mange år kigger tilbage på sæsonerne 2007 og 2008 vil man kunne se to jævnbyrdige sæsoner, der i forhold til noget af det vi oplevede tidligere i årtiet og tilbage i 90'erne, var tæt og spændende.

Men løbene har ikke været mere spændende, bare fordi VM kampen er det. VM kampen bliver udkæmpet i tabellen - og det er jo i og for sig godt nok - men den bliver slet ikke udkæmpet på banen, hvor teamsene skifter til at være bedre end det andet hold. Der er ingen dueller hvor man kan se kører mod kører, hvem der egentlig er bedst.

For fire år siden var det Ferrari der vandt alle løbene og spadserede VM hjem. Nu skiftes de med McLaren og VM er åbent, men det man ser på banen er egentlig ikke bedre. Og når man så når til Spa, så er det at man alligevel håber på, at en bane hvor Tilke ikke har været forbi alligevel inviterer til bedre race, end resten af sæsonen.

Kimi Raikkonen er ved at være presset - hvis han skal bevare sig føling med konkurrenterne så skal han helst vinde på søndag. At det ser lidt skidt ud for finnen er nok i virkeligheden ikke noget der bekymrer ham synderligt. Hans tro på sig selv er stor, og når alt kommer til alt vil en titel fra eller til nok heller ikke betyde så meget for hans selvopfattelse.

Ellers er det Hamilton og Massa som kampen står imellem og Hamilton virker i øjeblikket som om han har overskuddet. Godt nok vandt Massa i Valencia og lå til en sikker sejr i Ungarn, men Hamilton virker bare mere afslappet end sidste år ved denne tid. Han har prøvet at tage, endda i sidste øjeblik, han ved hvordan det føles og i virkeligheden er han måske ikke så bange for nederlaget mere - og det kan blive hans styrke. Hvis Massa pludselig er Ferraris bedste chance for en title kommer der et helt andet pres på brasilianeren end der har hidtil har været. Indtil nu har han i sit eget hovede kunne tillade sig at tage et løb ad gangen.

Resten af feltet er minimeret til statister. Det går op og ned i forhold til hvem der klarer sig godt hvornår. Detaljerne styrer showet, forskellen er så minimal at det er næsten umuligt at spå om. Men igen skaber den lille afstand ikke væsentlig bedre løb og tættere dueller, heller ikke i feltet. Og fordi alle er så tæt er det i virkeligheden ikke længere imponerende hvis et team der de sidste par gange har klaret sig skidt, pludselig ender med en god placeringer. Detaljerne var bare på deres side.

Der skal nok blive kamp om det i Belgien - om ikke andet, så i tidskørslen hvor meget bliver afgjort nu til dags.

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Spa-Francorchamps
  • 07/09/08 - Spa-Francorchamps - Formel 1 - FIA F1
  •